Carnavalul toamnei, organizat de Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia – Filiala Ocna Mureș

Joi, 28 septembrie 2023, începând cu ora 13.30, la Casa de Cultură „Ion Sângereanu” din Ocna Mureș, Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia – Filiala Ocna Mureș a organizat „Carnavalul Toamnei”, o frumoasă activitate prin care toamna a „năvălit” cu adevărat în localitate, cu toate nuanțele, aromele, nostalgiile, dar și prin efervescența ei. Copiii din cadrul Așezământului social din localitate (Casa de Tip Familial și Centrul de Zi) au adus pe scena devenită neîncăpătoare arome de mere și struguri, dovlecei rotofei, morcovi plini de savoare și podoabe multicolore de frunze și flori, specifice toamnei.

Programul a debutat cu minunatele jocuri populare pregătite de către copiii Ansamblului „Tradiții Uiorene”, coordonat de doamna Liliana Stoica. Ne-au încântat cu glasurile lor două soliste de muzică populară, care promit să devină partizane ale cântecului nostru popular. De asemenea, am ascultat cu admirație câteva versuri închinate acestui anotimp bogat și, cu voci diafane, am cântat toamnei despre semnele pe care i le recunoaștem, despre hărnicia cu care adunăm roadele ei prin cămări, dar și despre bucuria reînceperii activităților școlare: „Globul nostru emoționant / Bun venit ne spune / Iar catalogul nou, ne-a urat / Numai note bune”.

Carnavalul toamnei s-a încheiat cu o paradă a costumelor confecționate în acest scop, în ritm vesel al unui cântecel din fonoteca celor mici. Efortul copiilor a fost răsplătit cu diplome și dulciuri, iar prezența în sală a părinților și bunicilor a întregit bucuria evenimentului. Felicităm copiii și educatorii pentru momentele frumoase transmise cu atâta sensibilitate de „îngerașii” de pe scena casei de culturăși sperăm ca de astfel de bucurii să avem parte cât mai des.

Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia – Filiala Ocna Mureş a luat fiinţă în anul 2003 şi oferă servicii sociale unui număr de 74 de copii prin cele patru servicii sociale licențiate: Casa de Tip Familial și Centrele de Zi din Ocna Mureș și Războieni. Tinerii beneficiari sunt sprijiniţi pentru a nu abandona şcoala, pentru a-şi îmbunătăți rezultatele şcolare şi a-şi forma principii şi conduite morale de viaţă. De asemenea, în tot acest timp, funcționează și un serviciu de îngrijire la domiciliu pentru persoanele adulte cu dizabilități, în care sunt sprijinite 10 persoane.

Ciprian Orga
Președinte Filiala Filantropia Ortodoxă Ocna Mureș

Share