Cea de a IX-a ediție a Festivalului-concurs „Hristos Se naște, măriți-L!”, găzduit de Parohia Ortodoxă Reghin-Iernuțeni

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, în după-amiaza zilei de 20 decembrie 2023, la biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” și „Adormirea Maicii Domnului” din Reghin, s-a desfășurat cea de a IX-a ediție a Festivalului-concurs „Hristos Se naște, măriți-L!”, înscris în CAER (Calendarul Activităților Educative Regionale) 2023.

Colinda este o expresie a frumosului din suflet în contact cu divinitatea. Primii colindători au fost păstori, iar colinda tradiţională reunește nenumărate elemente pastorale, dar şi arhaice. Prezenţa corurilor și, totodată, repertoriul ales pot trezi sentimente frumoase, nobile, muzica fiind cel mai frumos şi benefic liant spiritual al celor care o ascultă, care se lasă pătrunşi de generozitatea şi muzicalitatea sunetelor, a versurilor și cântecelor interpretate. Astfel și la acest festival-concurs ne-au trezit sentimente nobile aproximativ 160 de elevi de la școlile și liceele din Reghin și împrejurimi, fiind coordonați de profesorii de Religie și alte discipline, precum și un grup de colindători de la Școala Gimnazială „Liviu Dan” din Mociu, județul Cluj. Vocile lor îngerești au anunțat Nașterea Pruncului Iisus prin intermediul colindelor transmise de la o generație la alta, contribuind la păstrarea identității culturale și a legăturilor dintre membrii comunității.

Festivalul a fost organizat de către Inspectoratul Școlar Județean Mureș, reprezentat de doamna inspector școlar general Paula-Maria Dărăban, părintele inspector ClaudiuDorin Chiorean, care a rostit un frumos cuvânt de învăţătură, și Școala Gimnazială „Alexandru Ceușianu” din Reghin, reprezentată de doamna director Paula Chelariu, în parteneriat cu Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia.

Prof. Ana-Maria Chiorean

Share