Luni, 17 februarie 2025, la Școala Gimnazială „Ion Vlăduțiu” din Luduș s-a desfășurat cercul metodic al profesorilor de Religie ortodoxă din zona Luduș. Întâlnirea a fost intitulată sugestiv „Învățarea fără vârstă. Transformarea învățării din activitate în artă” și s-a derulat pe trei paliere, încerându-se astfel acoperirea unei arii mari de interes în ceea ce privește învățarea în cadrul orei de Religie ortodoxă.
În prima parte a întâlnirii, am realizat o prezentare sintetică a conceptului de învățare, precum și a factorilor care contribuie la dezvoltarea competenței de a învăța. În partea a doua a întâlnirii, doamna profesor Mărioara Dăian a realizat o scurtă prezentare a celor mai frumoase momente din activitatea de la catedră, aceasta constituind o lecție de suflet pentru toate cadrele didactice participante, dar și un imbold pentru activitatea de la catedră a fiecăruia.
Partea a treia a întâlnirii, susținută de doamna profesor Mariana Alina Bexa, inspector școlar pentru disciplina Religie, a fost dedicată prezentării principalelor elemente de noutate, a calendarului compețiilor școlare, precum și a importanței omagierii Anului Centenar al Patriarhiei Române în cadrul orelor de Religie.
Întâlnirea a reprezentat un moment binecuvântat de întâlnire și întărire, reiterând importanța și responsabilitatea pentru evoluția și performanța învățământului religios. Rolul profesorului de Religie este o prelungire a Bisericii în școală, acolo unde dascălii de Religie preiau sarcina preotului, profesorul săvârșind un adevărat apostolat, dincolo de biserică, dar prin biserică.
Prof. Alin-Marin Pop