Ceremonial de depunere a jurământului militar, la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al județului Alba

Pe data de 20 mai a.c., Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a participat la ceremonialul depunerii jurământului militar de către personalul nou încadrat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Alba. Evenimentul s-a desfășurat în Piața Tricolorului din Alba Iulia.

Vineri, 20 mai 2022, în Piața Cetății din Alba Iulia, a avut loc ceremonialul depunerii jurământului militar de către personalul nou încadrat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Unirea” al județului Alba. Astfel, începând cu ora 10.00, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a participat la acest eveniment solemn. Ierarhul nostru, înconjurat de un sobor de clerici, a oficiat serviciul religios în vederea sacralizării jurământului militar, iar la finalul ceremoniei a rostit un cuvânt duhovnicesc și de binecuvântare.

Adresându-se tinerilor ostași, Arhipăstorul nostru a spus: „Tuturor slujitorilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă vi s-a încredinţat o misiune importantă, aceea de a fi părtaşi la oficiul de salvare al lui Hristos, care înseamnă jertfire pentru semeni. Astfel, manifestaţi solidaritatea şi respectul pentru demnitatea umană, compasiunea activă faţă de cetăţenii aflaţi în situaţii tragice, în calamităţi şi în dificultăţi. Vă îndemn să nu vă plângeţi că este greu şi primejdios, ci să aveţi certitudinea că statutul omului în această lume este cel de atlet, de alergător pe arena vieţii. Pe urmă, vin biruinţa definitivă şi trofeele cereşti. Totodată, Îl rog pe Bunul Dumnezeu să binecuvinteze această instituţie nobilă şi să vă aibă pe toţi în paza dragostei Sale”.

Evenimentul din această zi s-a derulat în prezența a numeroși reprezentanți ai instituțiilor județene și locale colaboratoare în misiunile Inspectoratului, a forțelor și mijloacelor de intervenție din cadrul ISU Alba, precum și a numeroase cadre militare. Ceremonia a debutat cu intonarea imnului național al României, după care a luat cuvântul Locotenent-colonelul Ovidiu Nicolae Costea, Inspectorul șef al ISU Alba. Domnia sa a subliniat importanța evenimentului depunerii jurământului militar de către cei 53 de tineri ostași.

După oficierea serviciului religios, Nicolae Albu, Prefectul Județului Alba, Ion Dumitrel, Președintele Consiliului Județean Alba, și Gabriel Pleșa, Primarul Municipiului Alba Iulia, au rostit alocuțiuni cu ocazia evenimentului. La final, sub comanda Colonelul Florin Zecheru, adjunctul Inspectorului șef al ISU Alba, personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Alba a prezentat onorul cu un detașament de defilare constituit cu ocazia acestui moment solemn.

Share