Chiriarhul nostru a liturghisit în parohia albaiuliană Platoul Romanilor

În data de 22 noiembrie a.c., Întâistătătorul Eparhiei noastre a celebrat Sfânta Liturghie în parohia albaiuliană Platoul Romanilor. La momentele rânduite din cadrul slujbei, diaconul Aurel Haja a fost hirotonit preot, iar tânărul Raul Pop a fost hirotonit diacon.

Joi, 24 noiembrie a.c., zi în care Biserica noastră face pomenirea de peste an a Sfinților Mucenici Clement și Petru, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a fost prezent în mijlocul credincioșilor albaiulieni. Începând cu ora 8.00, Ierarhul nostru a oficiat Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur la biserica „Pogorârea Sfântului Duh” din parohia Platoul Romanilor. În cadrul slujbei, la momentele rânduite, diaconul Aurel Haja a fost hirotonit preot pe seama parohiei Nima Râciului, protopopiatul Târgu-Mureș, iar tânărul Raul Pop a fost hirotonit diacon.

Parohia Platoul Romanilor din municipiul Alba Iulia a fost înfiinţată în anul 1990, în urma deciziei Episcopiei Ortodoxe a Alba Iuliei. Piatra de temelie a noului locaș de cult a fost pusă la data de 2 iunie 1990, urmând ca în luna august să înceapă lucrările de construcție a bisericii parohiale, sub purtarea de grijă a părintelui paroh Grigore Buda. Târnosirea locașului de închinare a avut loc în data de 11 iunie 2006, în ziua Praznicului Pogorârii Sfântului Duh, fiind oficiată de către un numeros sobor de arhierei, preoți și diaconi, în frunte cu Mitropolitul Bartolomeu al Clujului, Albei, Crișanei și Maramureșului.

Share