Colaborare între parohiile din cartierul Dâmbu Pietros și Crucea Roșie Română, filiala Târgu-Mureș

În contextul geopolitic actual de la granițele României și al crizei umanitare la care a condus conflictul din Ucraina, ținând cont de numărul mare de refugiați ucraineni de pe teritoriul țării noastre, și în mod special a celor din municipiul Târgu-Mureș, precum și de nevoile acestora, Parohiile Ortodoxe din cartierul Dâmbu Pietros au inițiat o colaborare cu organizația Crucea Roșie, reprezentată de doamna director Magda Bercea.

În acest sens, doamna director Magda Bercea a fost prezentă în mijlocul credincioșilor din cartierul Dâmbu Pietros în data de 3 aprilie a.c., când, după serviciul religios de seară, a prezentat celor de față situația reală a refugiaților de pe teritoriul țării noastre și în mod special a celor din municipiul Târgu-Mureș, precum și eforturile care se fac de întreaga comunitate prin instituțiile ei pentru susținerea morală și materială a acestora.

În acest context, credincioșii din Dâmbu au aflat ce este Crucea Roșie și ce face ea pentru semenii noștri la nivel mondial, astfel că, alături de Biserică care se implică în ajutorarea celor în nevoi, și Crucea Roșie face același lucru prin voluntarii ei. Atât misiunea Bisericii, cât și misiunea Crucii Roșii au ca punct comun ajutorarea semenului, al aproapelui, luându-l ca model pe Samarineanul milostiv. Mai mult de atât, Crucea este aceea care ne unește pe toți, pe verticală ne unește pe toți cu Dumnezeu, iar pe orizontală ne unește și ne apropie de oameni, de semenii noștri, ea fiind atât jertfă iubitoare, cât și dragoste jertfitoare.

Ținând cont de perioada specială în care ne aflăm, perioadă de înflorire duhovnicească și de creștere spirituală, combinând lucrarea Martei cu a Mariei, preoții parohi au mulțumit credincioșilor pentru jertfa și dragostea lor pe care le-au arătat față de ucraineni prin colecta organizată la nivel de Protopopiat și Arhiepiscopie, dar și pentru implicarea viitoare pe care o vor avea în acest sens prin susținerea materială, morală și spirituală a refugiaților ucraineni.

La finalul întâlnirii, preoții din cartierul Dâmbu Pietros au mulțumit doamnei director Magda Bercea pentru acceptarea invitației de a fi în mijlocul credincioșilor și i-au dăruit, în semn de mulțumire, o ediție a Noului Testament și o icoană, nădăjduind ca această întâlnire să fie una rodnică.

 

Pr. Nicolae Ludușan
Pr. Mircea Ungur
Pr. Cosmin Maftei

Share