Colecta „«Faptele Credinței» – dăruiește bucurie celor nevoiași!”, demarată în Arhiepiscopia Alba Iuliei

În perioada 15 noiembrie – 20 decembrie, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Alba Iuliei organizează colecta „«Faptele Credinței» – dăruiește bucurie celor nevoiași!”. Această acțiune filantropică este demarată pentru a aduce bucurie și mângâiere copiilor, vârstnicilor sau persoanelor cu dizabilități care se confruntă cu probleme sociale în perioada grea în care se regăsește întreaga societate, pentru a întări sentimentul de solidaritate cu cei în necazuri.

Colecta se realizează în toate parohiile Eparhiei. Oamenii buni și generoși pot aduce la bisericile parohiale, la sediile protopopiatelor sau la Centrul eparhial produse alimentare, donații financiare, medicamente sau rechizite școlare, care vor fi distribuite Așezămintelor sociale sau persoanelor nevoiașe din parohii. Totodată, cei care doresc să se alăture campaniei pot dona sume de bani în contul Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia (CUI 14188746, str. Mihai Viteazul, nr. 16, Alba Iulia, jud. Alba) RO35 RNCB 0003 0377 8639 0001, deschis la Banca Comercială Română, cu specificația „Faptele Credinței 2022”.

Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Alba Iuliei administrează în prezent o Rețea de servicii sociale în care sunt ocrotiți peste o mie de copii în 18 Case de tip familial și în 29 Centre de zi și de prevenire a abandonului școlar. Alături de aceștia, prin Rețeaua socială eparhială, 610 persoane vârstnice primesc îngrijire prin 8 Centre rezidențiale și 6 Servicii de îngrijire la domiciliu, 320 de persoane nevoiașe primesc hrană prin 5 Cantine sociale, 354 persoane cu dizabilități sunt ocrotite în cadrul a 3 Locuințe protejate, un Centru de Îngrijire și Asistență, 13 Servicii de îngrijire la domiciliu a persoanelor adulte cu dizabilități și 1 Centru de zi pentru persoane adulte cu dizabilități, iar 95 de persoane adulte sunt găzduite în 4 Adăposturi de noapte.

Centrele sociale funcționează în parteneriat cu autoritățile publice locale și județene și sunt finanțate în procent de 30% din donații și sponsorizări. Informații suplimentare despre detaliile Campaniei „Faptele Credinței” se pot obține pe adresa de email filantropia_ortodoxa@yahoo.com, persoana de contact pentru județul Alba fiind Daniela Truța, inspector social eparhial (tel.: 0788.932.863), și pentru județul Mureș pr. Mihai Dumitrescu, inspector social eparhial (tel.: 0747.962.507).

Share