Colindători aleși au vestit Nașterea Domnului în biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Târgu Mureș în luna decembrie

În primele trei duminici ale lunii decembrie 2023, mai mulți colindători de seamă au călcat pragul Bisericii „Adormirea Maicii Domnului”, pentru a aduce vestea cea bună, a Nașterii Pruncului Sfânt, Domnul nostru Iisus Hristos, în ieslea din Betleem, prin frumosul colind, autentic și înălțător. Astfel, primii care i-au colindat pe binecredincioșii târgumureșeni au fost mai mulți preoți din cuprinsul protopopiatelor Blaj, Târnăveni și Târgu Mureș, duminică, 3 decembrie, după oficierea Tainei Sfântului Maslu.

În data de 10 decembrie, la invitaţia părintelui Vasile Ilieş, ne-au încântat cu frumoasele cântece specifice acestei perioade de înaltă încărcătură duhovnicească interpreții de muzică populară mureșeni Sorin Pantea și Maria Neag, membri ai Ansamblului Artistic „Mureșul”, imediat după săvârșirea Sfintei Liturghii.

În data de 17 decembrie, în virtutea relaţiilor de colaborare şi prietenie cu Structura de tineret pentru judeţul Mureş a Departamentului de tineret şi Biroului de cateheză din cadrul Eparhiei Alba Iulia, o parte dintre partenerii care au sprijinit acțiunile culturale, de tineret și social-filantropice ale acesteia pe parcursul anului 2023, au poposit în mijlocul enoriașilor, spre a aduce slavă și mulțumire lui Dumnezeu pentru frumoasele rezultate atinse în beneficiul comunității din județul Mureș și, cum se putea altfel, dacă nu prin emoționantul colind străbun. Astfel, la finalul Sfintei Liturghii au răsunat glasurile cristaline ale copiilor și tinerilor din Grupul „Canto Melody”, coordonat de prof. Adrian Decean, iar emoția, bucuria și înalta trăire duhovnicească au atins apogeul când eroii favoriți ai copilăriei, dar și garanții siguranței tuturor, polițiștii care formează Grupul de colindători al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Mureș, și-au făcut apariția, vestind, cu multă evlavie și bucurie Nașterea Domnului, printr-un ales mănunchi de colinde. La ceas de seară, după slujba Vecerniei, a avut loc concertul de colinde tradiționale cu scop caritabil intitulat „Sara bună, Om preabunu’!”, prilej cu care am primit vizita părintelui capelan Marius Soponaru și a domnului agent de poliție penitenciară Emanuel Stan, din cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranță Aiud, precum și a tinerelor interprete de muzică populară Teodora Suciu, din zona Mureșului, respectiv Maria și Andreea Pavelean, de pe Valea Bârgăului, ucenice ale regretatei Valeria Peter Predescu.

Evenimentele au constituit un prilej de a aduce cinstire momentului venirii în această lume a Celui mai Sfânt Copilaș, de pregătire duhovnicească a participanţilor pentru marele Praznic luminat, izvorâtor de bucurie, emoție, bunătate și speranță, dar și de promovare a colindelor tradiționale românești – o moștenire patrimonială de o valoare incontestabilă și incomensurabilă primită în dar de la străbunii noștri. Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Târgu Mureș deservește enoriașii parohiilor Târgu Mureș IV, păstorită de părintele Vasile Ilieș, respectiv Târgu Mureș XI, păstorită de subsemnatul, părintele Silviu Jimborean.

Pr. Silviu Jimborean

Share