Concert aniversar la împlinirea a 35 de ani de activitate a Corului de copii „Theotokos”

Marți, 29 noiembrie 2022, Corul de copii „Theotokos” din Alba Iulia, dirijat de către părintele Nicolae-Călin Bulac, a sărbătorit cei 35 de ani de activitate neîntreruptă. Acest moment a fost marcat prin desfășurarea unui spectacol aniversar cu totul deosebit, derulat la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia, începând cu ora 18.00. Evenimentul a fost organizat de Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba, în colaborare cu Primăria Municipiului Alba Iulia.

Prima parte a spectacolului a cuprins un moment inedit, respectiv o „gală a talentelor”, ocazie cu care tinerii coriști și-au demonstrat cu măiestrie și rafinament artistic diversele aptitudini și talente, în prezența sutelor de spectatori prezenți în sală. De asemenea, au fost incluse în spectacol elemente de dramaturgie și coregrafie, diverse momente muzicale de sezon, scenete de teatru, precum și reprezentații de dans sportiv și de societate.

În continuare, părintele Nicolae-Călin Bulac, dirijorul și fondatorul ansamblului coral, a rostit un discurs în care a prezentat succint cei 35 de ani de activitate ai Corului „Theotokos”. Pe această cale, părintele Nicolae-Călin Bulac a adresat mulțumiri tuturor celor implicați în acest eveniment aniversar, precum și celor care au sprijinit activitatea ansamblului pe parcursul anilor. Apoi, părintele Oliviu Botoi, consilier cultural în cadrul Arhiepiscopiei Alba Iuliei, a transmis mesajul Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, adresat cu ocazia acestui moment aniversar. În continuare, făcând referire la numele ansamblului coral, sfinția sa a rostit un cuvânt în care a reliefat însemnătatea și rolul protector al Maicii Domnului.

Pe urmă, au luat cuvântul oficialitățile județene și locale și invitații de seamă ai evenimentului. Președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, i-a oferit părintelui Nicolae-Călin Bulac Diplomă de excelență, în semn de recunoaștere a meritelor culturale. Totodată, Primarul Municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, i-a acordat dirijorului ansamblului distincția „Urbis Grates”, în semn de apreciere pentru activitatea desfășurată în cei 35 de ani de existență a ansamblului coral. De asemenea, au luat cuvântul Prefectul Județului Alba, Nicolae Albu, și deputatul Alin Ignat, fost membru al Corului „Theotokos”.

Apoi, a urmat concertul propriu-zis care a gravitat în jurul colindelor, cântecelor religioase și tradițiilor de Crăciun. În aplauzele spectatorilor, au urcat pe scenă cei peste 130 de copii ai Corului „Theotokos” care au adus în sufletele celor de față bucuria Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos. Un moment deosebit a avut loc în a doua parte a concertului, când li s-au alăturat tinerilor membri două soliste care au făcut parte în trecut din ansamblu. Astfel, au încântat inimile celor prezenți Cătălina Sofica (în prezent, medic pediatru în Cluj-Napoca) și Antinia Simion (concurentă la „Vocea României” și „X Factor România”) care au interpretat un buchet din cântecele de Crăciun prin care au înfrumusețat în trecut concertele ansamblului coral. De asemenea, la final, amintim prezența Fanfarei Centrului de Cultură „Augustin Bena” din Alba Iulia.

Share