Concert de cântece religioase și patriotice susținut de cenaclul „Lumină lină” în parohia Geoagiu de Sus

Duminică, 6 iunie a.c., cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, la biserica „Nașterea Maicii Domnului” din parohia Geoagiu de Sus, a avut loc un eveniment cultural de excepție, prin prezența cenaclului „Lumină lină” din municipiul Sibiu, condus de părintele Cătălin Dumitrean.

Într-o atmosferă emoționantă, evenimentul a debutat cu celebrarea Dumnezeieștii Liturghii, oficiată de un sobor de preoți. În cadrul slujbei, părintele Cătălin Dumitrean a rostit în fața celor prezenți un frumos cuvânt de învățătură, răspunsurile liturgice fiind oferite de către membrii cenaclului „Lumină lină”.

După Sfânta Liturghie, membrii cenaclului au susținut în fața celor prezenți un deosebit recital de cântece religioase și patriotice. La prezentul eveniment a luat parte și maestrul cântecului folcloric din Ardeal, părintele Doru Gheaja, care a interpretat cântece patriotice de mare emoție pentru fiecare participant la eveniment. Momentul cultural a fost realizat prin implicarea deosebită a interpretei de muzică populară și religioasă, Cornelia Maxa, fiică a satului Geoagiu de Sus, membră a cenaclului „Lumină lină”.

Evenimentul se înscrie în cadrul evenimentelor dedicate Anului omagial al pastoraţiei românilor din afara României. Astfel, cei prezenți, prin cântecele interpretate, și-au amintit cu dragoste în suflete de toți cei plecați peste hotarele României, care, la rândul lor, cu profundă emoție, au putut urmări evenimentul prin intermediul rețelelor de socializare.

 

Pr. Liviu Dan Dumbravă

Share