Concert de colinde în parohia Dumbrava, protopopiatul Reghin

Duminică, 12 decembrie 2021, în parohia Dumbrava, protopopiatul Reghin, a fost organizat prima ediție a concertului de colinde intitulat „Colindul străbun”. Evenimentul a avut loc în biserica parohială cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, după oficierea Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii, în prezența unui număr mare de credincioși.

Prin intermediul colindelor, ne-au adus vestea sosirii în lume a Fiului lui Dumnezeu solistele Dorina Oprea și Livia Sorlea – fiice ale satului Dumbrava –, împreună cu familia Teodor, Narcisa și Teodora Țogorean. Astfel, cei prezenți au putut asculta un minunat buchet de colinde interpretate de grupul de colindători. La final, toată suflarea a intonat într-un glas de bucurie colindul „O, ce veste minunată”, după care am adresat cuvenitele mulțumiri colindătorilor ce au răspuns invitației noastre.

Colindele marchează cel mai bine perioada Postului Nașterii Mântuitorului, identificat ca fiind răstimpul de bucurie și pregătire spirituală pentru Praznicul Crăciunului. Astfel, acest concert a avut ca scop dinamizarea vieții spirituale a credincioșilor din parohie, precum și de a oferi un impuls spre păstrarea, cultivarea și promovarea tradițiilor și obiceiurilor locale legate de Crăciun.

 

Pr. paroh Alin Șular

Share