Concertul de colinde „Leru-i ler”, organizat de Arhiepiscopia Alba Iuliei, la Casa de Cultură a Studenților din orașul Marii Uniri

Miercuri, 20 decembrie 2023, cu cinci zile înainte de slăvitul Praznic al Crăciunului, Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba Iuliei a organizat un concert de colinde cu totul deosebit. Manifestarea cultural-religioasă a avut loc începând cu ora 18.00, la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia (coorganizator al evenimentului), și a reunit participarea a cinci ansambluri corale din județele Alba și Mureș. Concertul s-a derulat în prezența a numeroși preoți din județele Alba și Mureș, elevi seminariști, studenți teologi și credincioși din Alba Iulia și împrejurimi. Evenimentul a fost moderat de către Crina Porcar, elevă la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” din Alba Iulia, care a prezentat istoricul fiecărui ansamblu coral în parte și a anunțat repertoriul interpretat.

În debutul manifestării, a luat cuvântul părintele lect. univ. dr. Oliviu Botoi, consilier cultural al Eparhiei Alba Iuliei, prilej cu care a transmis mesajul de binecuvântare al Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu. Sfinția sa i-a îndemnat pe cei prezenți să păstreze cu sfințenie obiceiul colindatului, spre a vesti bucuria Nașterii Domnului la casele și în sufletele celor dragi. Nu în ultimul rând, părintele Oliviu Botoi a adresat alese mulțumiri conducerii Casei de Cultură a Studenților pentru împreuna organizare, precum și tuturor dirijorilor și membrilor coralelor care au ales să înfrumusețeze evenimentul prin interpretarea buchetelor de colinde pregătite special pentru această seară.

În continuare, au vestit bucuria Nașterii Mântuitorului Corul preoțesc „Reîntregirea” al Protopopiatului Ortodox Alba Iulia, dirijat de pr. prof. dr. Nicolae Topîrcean, Corul preoțesc „Te Deum Adoramus” al Protopopiatului Ortodox Luduș, condus de pr. Daniel Camară, Corul preoțesc „Ecclesia” al Protopopiatului Ortodox Reghin, dirijat de pr. Vasile Farcaș, Corul „Apulum” al Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” din Alba Iulia, coordonat de pr. prof. dr. Nicolae Topîrcean, și Corul „Codex Apulum”, dirijat de prof. Iosif Fiț. La final, auditoriul a răsplătit cu aplauze îndelungi evoluția artistică deosebită a membrilor formațiunilor corale reunite pe scena Casei de Cultură a Studenților din Alba Iulia.

Share