Concertul de colinde „Veniți să colindăm, pe Domnul să-L lăudăm”, organizat la Ocna Mureș

Marți, 12 decembrie 2023, începând cu ora 17.00, la Casa de Cultură „Ion Sângereanu” din Ocna Mureș, Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia – Filiala Ocna Mureș a organizat o frumoasă seară de colinde, în prezența unui public numeros. Au urcat pe scenă cei 78 de copii ocrotiți în așezămintele sociale ale Filantropiei din Ocna Mureș și Războieni, precum și 50 de copii de la Ansamblu „Tradiții Uiorene” Ocna Mureș, coordonați de doamna Liana Stoica.

Pe scena Casei de Cultură din localitate, copiii au format grupuri de colindători, care au vestit în cântări atent alese bucuria Nașterii Mântuitorului. De asemenea, grupurile recitatorilor ne-au încântat cu interpretarea neașteptat de originală a versurilor poetului George Coșbuc. Evenimentul s-a bucurat de prezența părintelui Nicolae Ignat, consilier social-misionar în cadrul Eparhiei Alba Iuliei, și a părintelui Ioan Bogdan, protopop al Aiudului.

Colindătorii și dansatorii mici și mari ai Ansamblului „Tradiții Uiorene” au întregit tabloul vesel și binevestitor al participanților la acest eveniment, în deschiderea căruia, cu pricepere și dăruire, au răsunat colindele interpretate la pian de domnișoara Maia Sofia Orga. În încheierea programului, sala a rezonat de vocile armonizate ale preoților care formează Corul „Sacerdotes Domini” al Protopopiatului Ortodox Aiud. La final, toți copiii participanți la eveniment au primit daruri din partea moșului.

Evenimentul a avut parte de oaspeți de seamă, întrucât la seara de colinde i-am avut în mijlocul nostru pe domnul Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba, domnul Dumitru Fulea, vicepreședinte al Consiliului Județean Alba, domnul Valentin Frăcea, directorul general al DGASPC Alba, doamna Daniela Truța, directorul executiv al Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, domnul Silviu Vințeler, primarul orașului Ocna Mureș, și domnul Paul Podariu, viceprimarul orașului Ocna Mureș. Felicităm întreaga strădanie a copiilor și a educatorilor din așezământ și, totodată, a îndrumătoarei Ansamblului „Tradiții Uiorene” pentru reușita acestui eveniment. Cu acest prilej, le dorim tuturor să aibă parte de sărbători cu multă pace în suflet.

Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia – Filiala Ocna Mureş a luat fiinţă în anul 2003 şi oferă servicii sociale unui număr de 78 de copii și 37 de persoane adulte, prin cele cinci servicii sociale licențiate: Casa de Tip Familial și Centrele de zi din Ocna Mureș și Războieni. Tinerii beneficiari sunt sprijiniţi pentru a nu abandona şcoala, pentru a-şi îmbunătăți rezultatele şcolare şi a-şi forma principii şi conduite morale în viaţă. De asemenea, în tot acest timp funcționează și un serviciu de îngrijire la domiciliu pentru persoanele adulte cu dizabilități, în care sunt sprijinite 10 persoane. De la 1 decembrie 2023, funcționează Centrul de îngrijire și asistență pentru persoane adulte cu dizabilități, unde în prezent sunt ocrotiți 22 de beneficiari.

Ciprian Orga
Președinte Filiala Filantropia Ortodoxă Ocna Mureș

Share