Conferință cu prilejul Zilei Internaționale a Păcii, la Seminarul Teologic Ortodox din Alba Iulia

Cu prilejul Zilei Internaționale a Păcii (21 septembrie), la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” din Alba Iulia, a avut loc conferința intitulată „«Pentru pacea a toată lumea...» – o perspectivă creștină asupra păcii globale într-o lume a conflictelor”, susținută de părintele lect. univ. dr. Oliviu Botoi, titularul catedrei de Teologie morală din cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia.

Evenimentul s-a desfășurat, începând cu ora 19.00, în biserica din incinta campusului școlar al Seminarului, în prezența elevilor claselor de la specializarea Teologie ortodoxă pastorală. În prelegerea sa, părintele profesor a prezentat contextul istoric al stabilirii zilei pentru pace, după care a vorbit despre noțiunea de pace în Sfânta Scriptură, în scrierile Sfinților Părinți și în viețile Sfinților.

În continuare, părintele a amintit conflictele armate și violente ale ultimelor decenii din întreaga lume și a subliniat nevoia de pace în societatea actuală. În finalul expunerii, a evidențiat mențiunile referitoare la „pacea lumii” din rugăciunile și ecteniile de la Dumnezeiasca Liturghie.


Pr. prof. Păunel Juchi

Share