Conferință duhovnicească, susținută de părintele Pantelimon Șușnea, în protopopiatul Reghin

În data de 3 aprilie 2022 – Duminica a patra din Postul Mare –, a avut loc o seară duhovnicească pe Valea Mureșului Superior. Este vorba despre conferința intitulată „Rugăciunea – salvarea omenirii”, susținută de părintele Pantelimon Șușnea de la Mănăstirea Oașa, județul Alba.

Evenimentul a fost organizat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, de către Protopopiatul Ortodox Reghin, prin Centrul Cultural-Catehetic și Pastoral „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon” al Văii Mureșului Superior, în sala de evenimente a Complexului E-Mol Morăreni. La eveniment a fost prezent părintele protopop Valentin Vârva, preoții de pe Valea Mureșului Superior, la care s-au adăugat primarii comunelor și directorii instituțiilor de învățământ, oameni de cultură, dar și numeroși credincioși din zonă.

Părintele Sergiu Andone, coordonatorul Centrului Cultural-Catehetic și Pastoral, a fost cel care a adresat cuvântul de bun venit și de mulțumire invitatului, subliniind faptul că este prima conferință susținută de părintele Pantelimon pe Valea Mureșului Superior. În cadrul conferinței, părintele Pantelimon a evidențiat rolul rugăciunii în viața creștinătății și a creștinilor, aducând exemple concrete de trăiri duhovnicești din experiența celor care practică o rugăciune continuă și sinceră.

Conferința duhovnicească a fost încununată cu un moment artistic deosebit susținut de cvintetul vocal „Anatoly” din Brașov, care a interpretat mai multe cântece religioase specifice Postului Mare.

Evenimentul cultural-duhovnicesc s-a realizat prin efortul primăriilor, al preoților și credincioșilor din parohiile Văii Mureșului Superior. Ca și la celelalte evenimente, partenerii media au fost TVR Târgu-Mureș, Ardeal TV, ziarul „Zi de zi” și ziarul „Glasul Văilor”.

 

Pr. Sorin Sîplăcan, parohia Suseni

Share