Conferinţă duhovnicească susţinută de părintele Vasile Ioana în parohia Râpa de Jos

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, duminică, 23 octombrie 2022, parohia Râpa de Jos, protopopiatul Reghin, a fost gazda conferinţei „Relaţia părinţi-copii, încotro?”, susţinută de părintele Vasile Ioana, preot al parohiei „Sfântul Nicolae Dintr-o Zi” din Bucureşti. În cadrul evenimentului, desfășurat începând cu ora 16.00, preacucernicia sa a prezentat o parte din propriile învăţături cuprinse în volumul „Cartea Familiei”.

În cuvântul introductiv, părintele paroh Dacian Oprea a realizat o scurtă prezentare a părintelui Vasile Ioana. „Preotul Vasile Ioana este unul dintre cei mai cunoscuţi şi mai apreciaţi preoţi din ţara noastră. A participat la numeroase conferinţe, întâlniri duhovniceşti şi a vizitat peste 70 de ţări, iar în trecut a fost diaconul Patriarhului Teoctist, astăzi fiind iubit de toţi cei care îl privesc şi îl ascultă. Este o zi binecuvântată şi plină de emoţie pentru toţi cei care şi-au arătat dragostea faţă de Bunul Dumnezeu şi de Sfânta Biserică, venind într-un număr atât de mare pentru a da slavă lui Dumnezeu pentru tot ce ne-a rânduit să trăim!”, a declarat parohul din Râpa de Jos, preot Dacian Oprea.

În cadrul conferinţei, părintele Vasile le-a împărtăşit celor de faţă ce înseamnă redescoperirea valorilor fundamentale ale familiei creştine autentice în aceste vremuri tulburi, făcându-ne să reflectăm la ceea ce contează cu adevărat în viaţă: familia şi copiii, care sunt cel mai frumos dar primit de la Dumnezeu. Astfel, au fost abordate cele mai importante subiecte, de la naştere până la momentul plecării copilului din „cuibul său”, căsătoria, cum trebuie să fie o căsnicie fericită şi cum putem trece peste orice obstacol din viaţă atunci când Îl avem pe Dumnezeu la cârma vieţii noastre. În acest fel, a fost o zi binecuvântată şi plină de emoţie pentru toţi cei care şi-au arătat dragostea faţă de Bunul Dumnezeu şi de Sfânta Biserică.

„Aduc calde mulţumiri pentru tot efortul pe care părintele paroh al parohiei Râpa de Jos îl aduce comunităţii sale, pentru ca aceasta să fie una demnă de apreciere. Am fost plăcut surprins să vad că, deşi Râpa de Jos este un sat mic, cu oameni puţini, aici s-a construit un Centru Cultural-Catehetic în cadrul căruia funcţionează un spaţiu de joacă pentru copii şi, la etaj, un frumos muzeu al satului. Îmi exprim profunda apreciere şi respectul faţă de omul gospodar şi simplu care iubeşte munca, îşi cinsteşte aproapele şi Îl slăveşte pe bunul Dumnezeu!”, a afirmat părintele Vasile Ioana.

La conferinţa „Relaţia părinţi-copii, încotro?” au participat clerici şi credincioşi din protopopiatul Reghin, oficialităţi locale şi judeţene şi numeroşi oameni de seamă ai judeţului Mureș. În prima parte a zilei, părintele Vasile Ioana și părintele paroh au oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, la biserica parohiei Râpa de Jos. Cu această ocazie, părintele Vasile a adresat un frumos cuvânt de învăţătură tuturor enoriaşilor prezenţi, reuşind să transmită în inima fiecăruia dragostea şi iubirea pe care cu toţii trebuie să o avem faţă de Biserică şi de Dumnezeu.

Share