Conferință online susținută de către Părintele Mitropolit Iosif

Părintele Mitropolit Iosif a participat la conferința intitulată „Străini peste hotare, Acasă în Ortodoxie”, organizată de ASCOR Alba Iulia, în colaborare cu Doxologia și Radio Reîntregirea. În cadrul întâlnirii online, Înaltpreasfinția Sa a evidențiat importanța pe care Ortodoxia a avut-o pentru viața comunităților românești din Europa de Vest, oferind totodată răspunsuri tuturor întrebărilor adresate de către urmăritori.

Marți, 13 aprilie a.c., începând cu ora 20:00, Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români – filiala Alba Iulia, în colaborare cu Doxologia și Radio Reîntregirea, a organizat conferința online intitulată „Străini peste hotare, Acasă în Ortodoxie”, susținută de către Înaltpreasfințitul Părinte Iosif, Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale și Meridionale. Evenimentul a fost transmis în direct pe paginile oficiale de facebook ale Arhiepiscopiei Alba Iuliei, Doxologia, ASCOR Alba Iulia, Radio Reîntregirea și pe pagina de Youtube Doxologia.

În cadrul întâlnirii online moderate de către părintele lect. univ. dr. Oliviu Botoi, consilier cultural și titularul catedrei de Teologie morală în cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, i s-au alăturat Părintelui Mitropolit Iosif sute de credincioși din țară și din afara granițelor. La începutul conferinței, părintele Oliviu Botoi a realizat o descriere succintă a biografiei invitatului întâlnirii, amintind faptul că Înaltpreasfințitul Părinte Iosif, la începutul anilor ’90, a activat în cadrul unităților de învățământ teologic din Alba Iulia. În continuare, Părintele Mitropolit Iosif, în acord cu titlul conferinței, a evidențiat particularitățile și importanța pe care Ortodoxia a avut-o de-a lungul timpului pentru viața comunităților românești din Europa Occidentală.

În a doua parte a evenimentului, Constantin Beldean, membru ASCOR Alba Iulia, a dat citire întrebărilor adresate de către urmăritori la secțiunea de comentarii de pe paginile de facebook și Youtube, Părintele Mitropolit Iosif oferind răspunsuri fiecăruia în parte. La final, părintele Oliviu Botoi i-a adresat cuvenitele mulțumiri invitatului întâlnirii, exprimându-și bucuria prilejuită de prezența Înaltpreasfinției Sale alături de toți credincioșii. Următoarea conferință online organizată de ASCOR Alba Iulia se va desfășura marți, 20 aprilie 2021, de la ora 20.00. Invitatul special al întâlnirii va fi părintele Mihail Lupescu, de la Mănăstirea Oașa, care va susține conferința cu titlul „Tinerețea ca stare permanentă în Biserica lui Hristos”.

Share