Conferință preoțească de primăvară în protopopiatul Reghin

Pe data de 7 iunie 2023, în protopopiatul Reghin, a avut loc conferința preoțească de primăvară. Întrunirea a fost prezidată de către Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, lucrările desfășurându-se la biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din parohia Reghin – Petru Maior.

Miercuri, 7 iunie 2023, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a fost prezent în mijlocul preoților din protopopiatul Reghin, cu prilejul conferinței preoțești de primăvară. Începând cu ora 10.00, la biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din parohia Reghin – Petru Maior, a fost oficiată slujba de Te-Deum, de către un sobor de clerici, în prezența Arhipăstorului nostru. Apoi, în locașul de închinare, s-au desfășurat lucrările propriu-zise ale conferinței. În acest an, întrunirea s-a aflat sub genericul „Pastorația persoanelor vârstnice în viața Bisericii”, încadrându-se în planul Anului omagial al pastorației persoanelor vârstnice.

În prima parte a sesiunii, părintele protopop Valentin Vârva a adresat celor prezenți cuvântul de bun venit, după care Întâistătătorul Eparhiei noastre a prezidat lucrările conferinței. Referatele din cadrul întrunirii au fost susținute de către părintele Dumitru Curticăpean (preot al parohiei Filpișu Mare cu filia Filpișu Mic), părintele Daniel Rus (păstor al credincioșilor dreptslăvitori din parohia Goreni) și părintele Marius Borșan (preot al parohiei Uila). La finalul conferinței, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu le-a adresat preoților prezenți îndemnuri folositoare în slujirea pastoral-misionară și numeroase sfaturi duhovnicești.

Share