Conferință preoțească de toamnă în protopopiatul Câmpeni

În data de 23 noiembrie a.c., în protopopiatul Câmpeni, a avut loc conferința preoțească de toamnă. Întrunirea a fost prezidată de către Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, lucrările desfășurându-se în biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din parohia Câmpeni Vale.

Joi, 23 noiembrie 2023, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a poposit în mijlocul preoților din protopopiatul Câmpeni, cu prilejul conferinței preoțești de toamnă. Evenimentul a debutat la ora 10.00, la biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din parohia Câmpeni Vale, cu oficierea slujbei de Te-Deum de către un sobor de clerici, în prezența Arhipăstorului Alba Iuliei. Apoi, s-a desfășurat conferința preoțească propriu-zisă, în locașul de închinare. Întrunirea s-a derulat sub genericul „Importanța cultului liturgic pentru viața duhovnicească a credincioșilor”, încadrându-se în planul Anului comemorativ al imnografilor și cântăreților bisericești (psalți).

În prima parte a evenimentului, părintele protopop Andrei Bâldea a adresat celor prezenți un cuvânt de bun venit, după care Întâistătătorul Eparhiei noastre a prezidat lucrările conferinței. Referatele din cadrul întrunirii a fost susținute de către părintele Cosmin Țârc, preot al parohiei Poiana Vadului, părintele Daniel Dobra, păstor al credincioșilor din parohia Poșaga de Jos, și părintele Adrian Napău, preot al parohiei Târsa. Conferința a culminat prin cuvântul Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu. Chiriarhul nostru le-a adresat clericilor prezenți sfaturi practice cu privire la slujirea sacerdotală în societatea actuală și îndemnuri duhovnicești.

Share