Continuă desfășurarea campaniei umanitare „Din dragoste pentru ucraineni” în Eparhia Alba Iuliei

Răspunzând apelului umanitar lansat de Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba Iuliei, numeroase comunități parohiale din cuprinsul județelor Alba și Mureș se alătură spre a oferi sprijin refugiaților ucraineni care suferă urmările războiului și care sosesc în aceste zile în România. Valoare acestui sprijin se ridică până în prezent la suma de 1 579 200 lei.

Astfel, până la data de 19 aprilie 2022, în Eparhia Alba Iuliei a fost strânsă suma de 520 000 lei. Totodată, pe parcursul celor opt săptămâni ale campaniei, refugiaților ucraineni le-au fost oferite hrană caldă în valoare de 286 500 lei, produse alimentare în valoare de 148 000 lei, precum și produse nonalimentare și igienico-sanitare în valoare de 129 200 lei. De asemenea, de la finalul lunii februarie și până în prezent, au fost organizate 21 de transporturi alimentare în Ucraina, în Republica Moldova sau la graniță, în valoare totală de 496 000 lei. În momentul de față, în cadrul rețelei de cazare organizată la nivelul comunităților parohiale din Eparhia Alba Iuliei, sunt găzduite 170 de persoane.

Zilele acestea vor fi organizate alte două transporturi. Astfel, protopopiatul Sebeș va trimite un transport cu produse alimentare și nonalimentare de peste 1,5 tone, având ca și destinație Consulatul Român din Solotvino (Ucraina). De asemenea, săptămâna viitoare, protopopiatul Sighișoara va organiza un transport la sediul Episcopiei Ortodoxe Române din Cahul (Republica Moldova), care va cuprinde articole sanitare și alimente donate de Lukas Spital (jud. Sibiu) și Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia – Filiala Sighișoara. Tot în aceste zile, Protopopiatul Ortodox Blaj, prin parohiile din municipiul Blaj, participă la un eveniment caritabil prin care oferă pachete alimentare cetățenilor ucraineni care tranzitează stația CFR Blaj. Ieri, 19 aprilie a.c., au fost pregătite 107 porții cu hrană pentru refugiați.

Apreciem consecvența donatorilor și implicarea exemplară a preoților în ajutorarea refugiaților. Campania „Din dragoste pentru ucraineni” va continua și în perioada următoare.

Cei care doresc să vină în sprijinul refugiaților ucraineni pot dona sume de bani în contul Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia (CUI 14188746, str. Mihai Viteazul, nr. 16, Alba Iulia, jud. Alba) RO35 RNCB 0003 0377 8639 0001, deschis la Banca Comercială Română, cu specificația „Ucraina”, sau pot face donații la sediile celor 10 protopopiate din Arhiepiscopia Alba Iuliei.

Share