Corala „Armonia” din Constanța a susținut un concert de colinde la Sighișoara

Luni, 11 decembrie 2023, Corala bărbătească „Armonia” din Constanța a susținut un concert extraordinar de colinde în municipiul Sighișoara. Începând cu ora 17.00, biserica „Sfânta Treime” a răsunat de glasurile duioase ale membrilor formațiunii corale, care au adus, prin colind, vestea Nașterii Mântuitorului Hristos. Evenimentul s-a bucurat de asistența unui număr impresionant de credincioși și preoți de pe raza administrativă a protopopiatului Sighișoara, pe fețele cărora a putut fi citită bucuria și împlinirea oferită de acest moment cultural-duhovnicesc. Totodată, alături de numeroșii credincioși, s-au aflat și autoritățile locale din Sighișoara, împreună cu părintele Ovidiu Dan, protopop al Sighișoarei.

La finalul concertului de colinde, părintele protopop a mulțumit lui Dumnezeu pentru acest dar minunat pe care l-au primit sighișorenii în acest Post al Nașterii Domnului. Totodată, sfinția sa și-a exprimat recunoștința față de membrii Coralei „Armonia”, pentru că au îmbucurat sufletele celor prezenți la acest moment special, catalogând grupul drept „etalonul corurilor preoțești din Biserica Ortodoxă Română”. Nu în ultimul rând, părintele Ovidiu Dan a adresat alese mulțumiri și autorităților locale, care au făcut posibilă desfășurarea acestui concert, și dreptslăvitorilor creștini care s-au adunat în număr frumos în locașul de închinare.

La finalul manifestării, fondatorul și dirijorul coralei „Armonia”, arhid. lect. univ. dr. Ioan Iulian Dumitru, a transmis un gând de mulțumire pentru primirea călduroasă de la Sighișoara: „Corala Armonia colindă toată România – acest lucru îl facem încă de vreo câțiva ani – și iată că suntem a doua oară la dumneavoastră în urbe. Anul trecut a fost pentru prima dată, anul acesta am venit cu aceeași bucurie și dragoste, la invitația părinților protopopiatului, și ne-am simțit minunat. Am vibrat alături de credincioșii acestei parohii, vestind împreună bucuria imensă, cea mai mare minune a lumii, și anume Nașterea Fiului lui Dumnezeu. Ne simțim onorați, bucuroși că ne primiți cu atâta căldură în inimile dumneavoastră și sperăm ca, de fiecare dată când ajungem la Sighișoara, să ne bucurăm cel puțin ca și anul acesta alături de acești oameni minunați ai urbei”.

Vasile Luca

Share