Corul „Filarmonia” al Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, prezent la Festivalul „Edict Muzical” de la Niș

Corul „Filarmonia” al Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, dirijat de părintele prof. univ. dr. Domin Adam, a participat, în perioada 4-7 iunie a.c., la Festivalul Internațional de muzică bisericească „Edict Muzical”, desfășurat la Niș (Serbia). Grupul coral albaiulian a urcat pe scena Festivalului în debutul celei de-a treia zile a evenimentului.

În perioada 4-7 iunie 2023, în orașul Niş (Serbia), s-a desfășurat cea de-a opta ediție a Festivalului Internațional de muzică bisericească „Edict Muzical”. Evenimentul a fost organizat sub înaltul patronaj al Preafericitului Părinte Porfirie, Patriarhul Serbiei, și cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Arsenie, Episcop de Niș. Concertul, desfășurat pe parcursul a patru zile, a avut ca scop promovarea orașului în care s-a născut Sfântul Împărat Constantin cel Mare, un important punct de reper pe harta lumii creștine.

La acest Festival Internațional de prestigiu, țara noastră a fost reprezentată de Corul „Filarmonia” al Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, dirijat de părintele prof. univ. dr. Domin Adam. Grupul coral a deschis momentul artistic din a treia seară a festivalului, 6 iunie a.c., și a abordat cu profesionalism un repertoriu variat de cântece românești armonizate: „La râul Vavilonului”, „Ce vă vom numi pe voi, sfinților”, „Cu trupul adormind” și „Ziua Învierii”.

Festivalul Internațional a reunit 17 grupuri corale din 12 țări (Serbia, Spania, Italia, Germania, Palestina, India, România, Muntenegru, Vatican, Republica Srpska, Polonia și Macedonia de Nord) și s-a desfășurat în Catedrala „Sfânta Treime” din Niș. În fiecare seară a concertului au evoluat în fața publicului câte patru sau cinci formații corale, care au interpretat cu măiestrie diferite compoziții muzicale religioase.

Share