Daruri duhovnicești, oferite enoriașilor din parohia Teleac, protopopiatul Reghin

În Duminica Înfricoșătoarei Judecăți, la finalul Sfintei Liturghii, fiecare familie din parohia Teleac, protopopiatul Reghin, a primit cărți de rugăciuni din partea părintelui paroh. Acțiunea se încadrează în tematica anului 2022, declarat „Anul omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului” și „Anul comemorativ al Sfinților isihaști: Simeon Noul Teolog, Grigorie Palama și Paisie de la Neamț”.

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a declarat anul 2022 ca „Anul omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului” și „Anul comemorativ al Sfinților isihaști: Simeon Noul Teolog, Grigorie Palama și Paisie de la Neamț”. Astfel, pentru a marca acest an, în Duminica Înfricoșătoarei Judecăți (a lăsatului sec de carne), 27 februarie, după Sfânta Liturghie, au fost distribuite daruri duhovnicești fiecărei familii aparținătoare parohiei Teleac, cu filiile Mura Mică și Mura Mare.

Darurile au constat în peste 100 de „Cărți de rugăciuni pentru familie” și peste 100 de broșuri cu „Viața Sfântului Cuvios Paisie de la Neamț și Acatistul”. Dorința noastră a fost aceea de a exista în fiecare familie și casă o „Carte de rugăciuni”, îndreptate în special către nevoile familiei creștine: rugăciuni ale copiilor pentru părinți, rugăciuni ale soților unul pentru celălalt, rugăciuni în caz de boală a unui membru al familiei, rugăciuni de binecuvântare a familiei și a casei etc. Este mare nevoie, mai ales în aceste vremuri, ca întreaga familie creștină să sporească rugăciunea, iar părinții să insufle copiilor dragostea față de Dumnezeu, de Biserică și de aproapele.

Nădăjduim că, având la îndemână această „Carte de rugăciuni pentru familie”, toți membrii „micii biserici”, citind cu evlavie aceste rugăciuni, vor înainta pe calea credinței, a dragostei și a nădejdii, dar și a respectului și iubirii reciproce, atât de necesare în armonia familiei.

De asemenea, prin distribuirea broșurilor în care este prezentată viața și acatistul Sfântului Cuvios Paisie de la Neamț, credincioșii vor afla cine a fost acest sfânt isihast, trăitor între anii 1722-1794, precum și rolul pe care l-a avut în organizarea vieții monahale în zona Moldovei. Moaștele sale se află la mănăstirea Neamț.

Preot paroh Ovidiu Ujică

Share