Daruri oferite copiilor din parohia Jabenița, protopopiatul Reghin

Bucuria de a dărui este și rămâne o parte esențială a modului de a sărbători Crăciunul. Astfel, ca bucuria Nașterii Domnului să umple inimile și chipurile copilașilor, Moșul cel darnic și bun a poposit în zilele de 17 și 18 decembrie 2020 și în parohia Jabenița, protopopiatul Reghin.

Copiii din localitatea Jabenița, înscriși la grădiniță și în ciclurile școlare primar și gimnazial (clasele 0-8), 130 la număr, au primit daruri din mâna Moșului care, deși cu barbă albă și, uneori, îmbrăcat într-un costum roșu aprins, continuă peste veacuri să aducă zâmbet, având în acest scop mulți oameni cu suflet mare care să-l ajute să-și îndeplinească lucrarea. Aflăm dintr-un studiu semnat de preotul Ioan-Lucian Radu că „numele de Moș Crăciun (traducerea englezescului «Santa Claus») reprezintă o versiune americană a cuvântului olandez «Sinterklaas», o formă prescurtată pentru «Sint Niklaas» (Sfântul Nicolae)”.

Bucuria și emoția lucrării Sfântului Ierarh Nicolae în comunitatea noastră au simți-o sute de persoane. Primii oameni bucuroși au fost cei care au contribuit la pregătirea darurilor, cărora le mulțimim și le suntem recunoscători. Această bucurie s-a amplificat în sufletele curate ale copiilor care au primit darurile, precum și ale părinților și bunicilor. În cadrul acestei scurte festivități, copiii, venind pe categorii diferite de vârstă, la ore decalate și respectând întocmai reglementările sanitare în vigoare, au rostit rugăciunea „Tatăl nostru”, au colindat un colind cu inima și glasul la unison, după care și-au primit cadoul sub lumina beculețelor bradului împodobit.

Dumnezeu să răsplătească jertfa tuturor celor care au făcut inimile să salte!

 

Pr. Hadrian Horațiu Mălinaș

 

Share