De Praznicul Floriilor, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a liturghisit la Catedrala arhiepiscopală

Pe data de 17 aprilie 2022, în Duminica Floriilor, Părintele Arhiepiscop Irineu a fost prezent la Catedrala Reîntregirii, prilej cu care a oficiat Sfânta Liturghie și a rostit cuvântul de învățătură.

În Duminica a șasea din Postul Sfintelor Paști, a Floriilor, când Biserica noastră prăznuiește Intrarea Domnului în Ierusalim, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a poposit la Catedrala Reîntregirii din orașul Marii Uniri. În prezența a numeroși credincioși albaiulieni, Întâistătătorul Eparhiei noastre, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur și a rostit cuvântul de învățătură. După încheierea Sfintei Liturghii, la ieșirea din incinta complexului Catedralei (sub turnul clopotniță), credincioșii prezenți au primit ramuri de salcie și stâlpări, binecuvântate anterior în cadrul slujbei Utreniei.

În cuvântul de învățătură rostit în cadrul Dumnezeieștii Liturghii, Arhipăstorul nostru a spus: „Minunile săvârșite de Iisus L-au revelat a fi «Unsul lui Dumnezeu», Mesia Cel așteptat. Cu toate acestea, era ceva care nu se potrivea la El: călărea pe un măgăruș. Un cal puternic de lupte s-ar fi potrivit mult mai bine ocaziei. Apoi, El niciodată n-a incitat mulțimea să strige «jos cu romanii». Pur și simplu, călărea asinul calm, spre Ierusalim. A vizitat templul și, apoi, S-a întors în Betania. Mulțimea așteptase mult mai mult. Evreii căutau eliberarea de sub stăpânirea romană, dar Hristos venise să-i elibereze de sub domnia satanei și din sclavia morții veșnice. Mântuitorul nostru a venit din cer ca să domnească peste inimile noastre, să aducă lumină în întuneric, pace în frământare și mângâiere în suferință”.

Share