Denia celor 12 Evanghelii, la Catedrala arhiepiscopală din Alba Iulia

În cea de-a patra zi a Săptămânii Sfintelor Pătimiri, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a fost prezent la Catedrala arhiepiscopală. Chiriarhul nostru, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Denia celor 12 Evanghelii.

Joi, 21 aprilie 2022, în a patra zi a Săptămânii Sfintelor Pătimiri, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a poposit la Catedrala Reîntregirii. Începând cu ora 18.00, Arhipăstorul nostru, înconjurat de un numeros sobor de clerici, a săvârșit Denia celor 12 Evanghelii (Utrenia din Sfânta și Marea Vineri), în prezența a numeroși credincioși. Pericopele evanghelice ale acestei slujbe alcătuiesc un tablou complet al suferinţelor Mântuitorului, culminând cu moartea de pe colina Golgotei.

La final, Întâistătătorul Eparhiei noastre a rostit un cuvânt de învățătură în care a evidențiat faptul că Mântuitorul Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu întrupat, a primit răstignirea spre a oferi întregii lumi răscumpărare veșnică. De asemenea, Înaltpreasfinția Sa i-a îndemnat pe cei prezenți ca momentele acestei seri sumbre să le petreacă în tăcere, în reculegere, în rugăciune și într-o intimitate sfântă cu Mântuitorul Iisus Hristos, Cel încununat cu spini și străpuns de piroane.

Share