Denia Prohodului Domnului, la Catedrala arhiepiscopală

În a cincea zi a Săptămânii Sfintelor Pătimiri, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a fost prezent la Catedrala arhiepiscopală din Alba Iulia. Ierarhul nostru, înconjurat de un sobor de clerici, a oficiat Denia Prohodului Domnului, în prezența a numeroși credincioși din orașul Marii Uniri.

Vineri, 30 aprilie 2021, în a cincea zi a Săptămânii Sfintelor Pătimiri, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent la Catedrala Reîntregirii din vechea Cetate a Bălgradului. Începând cu ora 18.00, Întâistătătorul Eparhiei noastre, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Denia Prohodului Domnului (Utrenia Sâmbetei celei Mari), slujbă în care ne este prezentată îngroparea Mântuitorului Hristos și Pogorârea Sa la iad, și a rostit cuvântul de învățătură.

La finalul Deniei, după Doxologia mare, a avut loc Procesiunea cu Sfântul Epitaf în jurul Catedralei arhiepiscopale, ritual care înfățișează și, totodată, actualizează drumul de la Golgota la mormântul Domnului Hristos. La slujbă au luat parte numeroși credincioși dreptslăvitori albaiulieni, printre care s-au aflat și sportivii Lotului Național de Culturism și Fitness, însoțiți de către domnul Gabriel Toncean, președintele Federației Române de Culturism și Fitness.

Share