Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, în perioada 22 iulie-2 august 2024, în Parohia Ortodoxă „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din localitatea Benic, comuna Galda de Jos, protopopiatul Alba Iulia, s-a desfășurat a doua ediție a Școlii de Vară ,,Bucuria tinereții”. Activitățile recreativ-educative, organizate sub coordonarea preotului paroh Andrei Bitanu și a doamnei preotese Florina, au adunat în bucuria comuniunii 42 de copii și tineri cu vârstele cuprinse între 5 și 14 ani. Activitățile organizate pentru cele 2 grupe de copii au constat în: atelier gravură, activități recreative, social-educative, lectură, dezbateri, jocuri interactive și sportive. De asemenea, prin temele abordate s-a subliniat importanța modelării vieții cotidiene după virtuțile creștine și principiile morale necesare deprinderii unei conduite moral-sociale ireproșabile.
Pe data de 22 iulie, prin bunăvoința părintelui Nicolae Ignat, consilier social-misionar al Arhiepiscopiei Alba Iuliei, grupul de copii a vizitat Parcul Dynamis al Filantropiei Alba Iulia. Timpul petrecut în natură și efortul depus de copii le-a demonstrat faptul că prin răbdare, curaj, devotament, și spirit de sacrificiu, pot depăși toate obstacolele și fricile din viață. Miercuri, 24 iulie, tinerii au vizitat Muzeul icoanei și al cărții vechi, Museikon, din Alba Iulia, unde aceștia au descoperit o valoroasă colecție de icoane românești din Transilvania, carte veche, precum și alte obiecte de cult. De asemenea, cu bunăvoința doamnei muzeograf Elena Cucui, s-a organizat un atelier de gravură prin care a fost subliniată importanța icoanei în viața liturgică și duhovnicească.
Vineri, 26 iulie, copiii au avut parte de o experiență inedită la complexul sportiv de la Teleac, unde au înțeles ce înseamnă munca, efortul și perseverența în viața lor. De asemenea, pe data de 29 iulie, a fost desfășurată o excursie la Râșnov, unde cei mici au vizitat Parcul de Distracții Dino Parc, încercând prin interacțiune directă și explorare să își dezvolte abilitățile personale. Nu în ultimul rând, în prima zi a lunii august, elevii au rememorat viața și spiritul de jertfă al eroului nostru național Avram Iancu. Atelierul a fost organizat prin implicarea domnului Ștefan Borza, educator muzeal în cadrul Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia. Activitățile au fost încununate cu clipe frumoase petrecute la un restaurant din localitatea Benic. Pe această cale, aducem mulțumire și recunoștință sponsorilor și voluntarilor care ne-au sprijinit în organizarea activităților.