În a doua zi de Crăciun, Ierarhul nostru a liturghisit la biserica „Sfânta Ana” din Târgu Mureș

Pe data de 26 decembrie a.c., Părintele Arhiepiscop Irineu a fost prezent la biserica „Sfânta Ana” din Târgu Mureș. Arhipăstorul nostru a celebrat Sfânta Liturghie și a rostit cuvântul de învățătură, în prezența a numeroși credincioși.

Joi, 26 decembrie 2024, în cea de-a doua zi a Praznicului Nașterii Mântuitorului, când sărbătorim Soborul Maicii Domnului, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost present la biserica „Sfânta Ana” din Târgu Mureș. Chiriarhul nostru, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur și a rostit cuvântul de învățătură, în prezența a numeroși credincioși din municipiul reședință de județ. La Altarul bisericii „Sfâna Ana” slujesc părintele Cătălin Maier, preot al parohiei Târgu Mureș VI, și părintele Ovidiu Bârsan, păstor al credincioșilor din parohia Târgu Mureș VI, sector 2.

În cuvântul rostit cu acest prilej, Ierarhul Alba Iuliei a spus: „Astăzi, din cauza multor păcate și a răzvrătirii încăpățânate împotriva lui Dumnezeu, lumea noastră a devenit ca un iad. Dar să fim optimiști, pentru că Cel născut în Betleem se cheamă Emanuel, care înseamnă «Dumnezeu este cu noi». Prin întruparea Sa, Fiul lui Dumnezeu rămâne cu noi întotdeauna ca un Frate bun și ca un Prieten credincios Care nu trădează și nu părăsește niciodată. Să-I mulțumim Bunului Mântuitor Care a binevoit să coboare de pe tronul măririi cerești pe planeta noastră, ca să dea sens vieții omului și să ne redeschidă perspectiva veșniciei”.

Parohia Târgu Mureș VI a fost înființată în anul 1988, prin decizia Episcopiei Ortodoxe de Alba Iulia, urmând ca din 1 martie 1989 să fie numit ca păstor al comunității credincioșilor dreptslăvitori de aici părintele Emil Maier. Piatra de temelie a noii biserici parohiale cu hramurile „Înălțarea Sfintei Cruci” și „Sfânta Ana” a fost așezată la data de 25 martie 1995. Locașul de cult a fost edificat între anii 1996-1997, în formă de cruce greacă înscrisă, prezentând numeroase elemente ale arhitecturii bizantine.

Între anii 1998-1999, au fost realizate ample lucrări de înfrumusețare a interiorului bisericii. Târnosirea noului locaș de închinare a fost săvârșită în data de 12 septembrie 1999, în prezența a numeroși credincioși. Între anii 2004-2008, biserica a fost împodobită în haina picturii, lucrarea fiind executată în tehnica fresco. La data de 19 octombrie 2008, a avut loc slujba de resfințire a bisericii, prilej cu care au fost binecuvântate toate lucrările de finisare și înfrumusețare a interiorului și exteriorului edificiului eclezial.

Share