În a doua zi de Paști, Întâistătătorul Eparhiei noastre a oficiat Sfânta Liturghie la biserica „Învierea Domnului” din Târgu-Mureș

În a doua zi a slăvitului Praznic al Învierii Domnului, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a poposit la biserica „Învierea Domnului” din municipiul Târgu-Mureș. Arhipăstorul nostru a celebrat Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur și a rostit cuvântul de învățătură.

Luni, 25 aprilie 2022, în a doua zi a Praznicului Sfintelor Paști, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent în municipiul Târgu-Mureș. Ierarhul nostru, înconjurat de un sobor de clerici, a oficiat Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur și a rostit cuvântul de învățătură la biserica „Învierea Domnului” din cartierul târgumureșean Tudor Vladimirescu. Comunitatea credincioșilor de aici este păstorită de către părintele Răzvan Șulea, preot al parohiei Târgu-Mureș – „Sfinții Români”, părintele Ciprian Citirigă, păstor al parohiei Târgu-Mureș VII, sector 2, și părintele Iuliu Oprea, preot al parohiei Târgu-Mureș VII.

Adresându-se celor prezenți, Întâistătătorul Eparhiei noastre nostru a spus: „Noi, creștinii, așteptăm ziua cea mare și solemnă când va suna glasul trâmbiței și mormintele noastre se vor deschide. Atunci toți ne vom scula și, ca o imensă tabără, Îl vom întâmpina pe Hristos, Biruitorul morții, Care va veni de la Răsărit ca să judece omenirea. Auzind aceasta, ne bucurăm, știind că pelerinajul nostru prin acest timp istoric și prin această vale a plângerii este drum spre înviere. De aceea, astăzi, când prăznuim omorârea morții noastre, simțim nevoia să strigăm cu Sfântul Ioan Gură de Aur: « Înviat-a Hristos și viața stăpânește. Înviat-a Hristos și nici un mort nu mai este în groapă»”.

Share