În Duminica dinaintea Botezului Domnului, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a fost prezent la Mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” de la Sighișoara

Duminică, 2 ianuarie 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a fost prezent în mijlocul obștii monahale a Mănăstirii „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” de la Sighișoara. Ierarhul nostru a participat la Sfânta Liturghie și a rostit cuvântul de învățătură, după care a săvârșit Litia mică pentru cei adormiți, la mormântul arhimandritului Ghelasie Țepeș.

În Duminica dinaintea Botezului Domnului, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a poposit la Mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” de la Sighișoara. Întâistătătorul Eparhiei noastre a participat la Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur, oficiată de către un sobor de clerici în biserica așezământului, iar la final a rostit cuvântul de învățătură. După Sfânta Liturghie, la mormântul arhimandritului Ghelasie Țepeș, Arhipăstorul nostru a oficiat Litia mică pentru cei adormiți și a rostit un cuvânt de învățătură, în prezența obștii monahale și a numeroși pelerini.

Mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” de la Sighișoara a fost înființată în anul 1997, ca urmare a dorinței credincioșilor dreptslăvitori de aici și a protopopului Ioan Boian. În anul 1998, protosinghelul Ghelasie Țepeș (stareț până în noiembrie 2020), dimpreună cu alți patru viețuitori ai Mănăstirii Lupșa, au sosit la nou-înființatul așezământ călugăresc din Sighișoara, contribuind la formarea și dinamizarea vieții de obște a acestei vetre. Începând cu data de 5 decembrie 2020, obștea monahală a Mănăstirii „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” de la Sighișoara se află sub oblăduirea părintelui protosinghel Emanuel Pleș.

Share