„Duminica Familiei”, sărbătorită în parohia Măgina, protopopiatul Aiud

An de an, comunitatea ortodoxă din parohia Măgina, protopopiatul Aiud, omagiază anumite categorii socio-profesionale sau persoane care serbează un eveniment anume, într-o așa numită „Duminică a Familiei”, dedicată membrilor parohiei sau unor fii ai satului. Și în acest an, în Duminica Sfinților Români, măginenii i-au aniversat pe cei care în 2024 împlinesc 18, 25 și 50 de ani de viață, dar și pe familiile care aniversează 25, 45 și 50 de ani de căsnicie.

Fiind Anul omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor, i-am onorat și pe enoriașii care lucrează sau au lucrat în instituțiile care se ocupă de îngrijirea celor vârstnici: spital, sanatoriu, farmacii sau cabinete medicale. După săvârșirea Sfintei Liturghii, în calitate de paroh, am adresat un cuvânt de bun venit sărbătoriților, făcând legătura între sărbătoarea sfinților români, care formează familia noastră din cer, și sărbătoarea familiei din biserica parohială. În continuare, am săvârșit slujba de Te-Deum, în care am rostit rugăciuni de mulțumire pentru toți cei sărbătoriți. La final, cei omagiați au primit câte o diplomă aniversară și o icoană a Maicii Domnului cu Pruncul. În plus, „miresele” zilei au primit câte un minunat buchet de flori de câmp.

Bucuria revederii cu cei dragi, emoția rememorării zilei nunții și lacrimile de recunoștință față de bunătatea și darurile lui Dumnezeu revărsate în viețile celor sărbătoriți au fost simțămintele cu care s-a pășit în curtea bisericii, unde Consiliul și Comitetul Parohial au pregătit o agapă. Scopul acestor întâlniri de suflet este acela de a întări dragostea în cadrul comunității și de a-i readuce la rădăcini pe cei plecați din sat, chiar și pentru câteva ore. Într-o lume în care ura și dezbinarea par să facă legea, aceste mici încercări de a uni oamenii în dragostea lui Dumnezeu și a semenilor sunt necesare. Pentru toate, Îi aducem slavă și mulțumire lui Dumnezeu!

Pr. paroh Iuliu-Titus Fufezan

Share