Duminica părinţilor şi copiilor, sărbătorită la biserica din parc – Aiud

Duminica părinţilor şi copiilor este sărbătorită, în fiecare an, la începutul lunii iunie. Cu acest prilej, în data de 6 iunie a.c., la biserica cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Aiud, a avut loc un program interactiv dedicat celor mici, care a cuprins diverse jocuri de animaţie.

Din peisajul evenimentului nu au lipsit cunoscute personaje îndrăgite precum Mickey Mouse, Minne Mouse sau Ursuleţul Winnie. Pe parcursul acestei activităţi, micii sărbătoriţi au avut parte de numeroase surprize din partea socio-animatorilor educativi, iar la final au primit dulciuri şi figurine din baloane.

Acţiunea a fost precedată de săvârşirea Sfintei Liturghii. Din sobor au făcut parte distinsul părinte Emil Gâlea, care a rostit un bogat cuvânt de învăţătură, părintele Liviu Tarcău, consilier misionar al Mitropoliei Ardealului, părintele paroh Nicolae Aloman, Inspector de editură şi tipărituri în cadrul Arhiepiscopiei Alba Iuliei, şi părintele diacon Răzvan Brudiu, profesor de Misiologie Ortodoxă la Facultatea de Teologie din Alba Iulia. Prin această activitate s-a dorit evidenţierea rolului familiei şi a educaţiei prin joc a celor mici, în viaţa comunităţii parohiale.   

 

Alin Scrobotă

Share