Dumnezeiasca Liturghie și slujba de sfințire a Antimiselor la Catedrala arhiepiscopală

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a celebrat Sfânta Liturghie la Caterala Reîntregirii, împreună cu un sobor de clerici. La finalul Dumnezeieștii Liturghii, Ierarhul nostru a oficiat slujba de sfințire a noilor Antimise care vor fi distribuite tuturor locașurilor de cult din Eparhie.

Joi, 19 noiembrie a.c., în ziua prăznuirii Sfântului Prooroc Avdie, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a poposit la Catedrala Reîntregirii din vechea Cetate a Bălgradului. Începând cu ora 8.00, Întâistătătorul Eparhiei noastre, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur. La momentul rânduit din cadrul slujbei, tânărul Sergiu Dîrlea a fost hirotonit diacon.

La finalul Sfintei Liturghii, Ierarhul nostru a oficiat slujba de sfințire a noilor Antimise care vor fi distribuite tuturor locașurilor de cult din Arhiepiscopie. Sfântul Antimis simbolizează unitatea liturgică din întreaga Eparhie, fiind un obiect de cult indispensabil pentru oficierea Sfintei Liturghii. În alcătuirea Sfântul Antimis se găsesc cusute părticele de Sfinte Moaşte, fiind păstrat permanent pe Sfânta Masă, sub Sfânta Evanghelie.

 

Share