Duminică, 6 octombrie 2024, începând cu ora 14.00, în Cetatea Alba Carolina din municipiul Alba Iulia, s-a desfășurat a VI-a ediție a evenimentului „Friendship Challenge”. Scopul principal al activității este îmbunătățirea percepției tinerilor liceeni albaiulieni cu privire la resursele și aspectele culturale, profesionale, confesionale și instituționale ale municipiului Alba Iulia, prin experimentare și expunere la situații cu un conținut ridicat de învățare și interacțiune, într-un format distractiv și competitiv.
„Friendship Challenge” pune accentul pe importanța prieteniei și a anturajului, simulând situații reale care pun în dificultate și necesită rezolvare prin strategie și folosirea abilităților de colaborare, comunicare, negociere și influențare. Timp de trei ore, peste 350 de participanți, constituiți în echipe de câte șase membri, au avut de rezolvat peste 140 de sarcini, în vederea acumulării de puncte, ca urmare a experimentării unor situații inedite, în condiții deosebite.
Echipele participante au fost construite în jurul liderului de echipă care a avut sarcina de a identifica cinci prieteni în vederea participării și, mai ales, responsabilitatea de a menține echipa unită din momentul înscrierii și până la finalul competiției, lucru deloc ușor de realizat. Cele 55 de echipe care au acceptat provocarea participării au avut de rezolvat diferite sarcini care au presupus interacțiunea la superlativ cu monumente istorice, exponate ale Muzeului Unirii, turiști din alte țări, rezprezentanți ai cultelor, cadre medicale, cadre didactice, obiecte și amintiri din copilărie, membri ai familiei sau simpli trecători.
Mulțumim tuturor participanților implicați, comunității albaiuliene pentru cooperare și sprijinul acordat tinerilor în rezolvarea provocărilor și celor peste 60 de voluntari prezenți care au încercat să ofere tot ce au putut pentru a oferi o experiență frumoasă participanților. Menționăm în mod special și echipa de coordonare a acestui eveniment, compusă din tinerii voluntari care au organizat peste șapte training-uri și workshop-uri de pregătire a evenimentului: Paul Negru, Elena Alexandra Sârbu, Andreea Făgăraș, Alexia Miclea, Raluca Tuștean și Raul Ciuguden.
Acest eveniment a fost posibil printr-o serie de parteneriate și colaborări cu instituțiile locale, reprezentanți HORECA, organizații de voluntariat și societăți comerciale albaiuliene care au dat mâna pentru a construi această experiență energizantă și formativă. Instituțiile partenere au fost Protopopiatul Ortodox Alba Iulia, Primăria Municipiului Alba Iulia, Inspectoratul Județean de Poliție Alba, Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia, Europe Direct Regiunea Centru, Crucea Roșie filiala Alba, Societatea de Transport Public Alba.
Pr. Teofil Mihail Slevaș
Președinte „Asociația Emanoil”