Ediția a VI-a a taberei de vară „Icoana din sufletul copilului”, desfășurată în municipiul Reghin

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, în postul Adormirii Maicii Domnului, este organizată, în cadrul Parohiei Ortodoxe Române „Sfânta Treime” din Reghin, ediția a VI-a a Taberei de vară „Icoana din sufletul copilului”.

Activitatea se desfășoară sub atenta supraveghere a părintelui Dimitrie Gherman, preot al Parohiei „Sfânta Treime” din Reghin și președintele Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia – Filiala Reghin. În cadrul acestei ediții participă un număr de 70 de tineri din Reghin, alături de copiii ocrotiți în cele două așezăminte sociale din municipiu, care funcționează în cadrul Asociației Filantropia Ortodoxă.

Programul taberei cuprinde diferite ateliere practice, social-educative și de recreere, o atenție deosebită fiind acordată pictării icoanelor pe sticlă. De asemenea, un alt obiectiv semnificativ al activității este reprezentat de organizarea unei excursii în Alba Iulia, unde tinerii vor vizita obiectivele turistice din Cetatea Marii Uniri, dar vor desfășura și diferite activități în parcul de aventură „Dynamis” din municipiu.

Cele două săptămâni se vor încheia cu participarea tinerilor la Sfânta Liturghie oficiată cu ocazia praznicului Adormirii Maicii Domnului, în biserica „Sfânta Treime” din Reghin. Totodată, la finalul slujbei, vor fi sfințite icoanele pictate de tineri pe parcursul celor două săptămâni, urmând ca acestea să fie așezate la loc de cinste în casa fiecărui „mic iconar”, ca mărturie a timpului prețios petrecut cu acest prilej în tinda bisericii.

Tabăra este organizată de către Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia – Filiala Reghin, în colaborare cu Arhiepiscopia Ortodoxă Română Alba Iulia, Parohia Ortodoxă „Sfânta Treime” Reghin, Primăria Reghin și Consiliul Județean Mureș. De asemenea, parteneri în desfășurarea activităților din cadrul evenimentului sunt părintele Alexandru Ionescu și colectivul de organizare a taberei: Adina Nicoară și Stela Giurgiu, alături de alți voluntari.

Share