Elevi aiudeni în vizită la Centrul social „Acoperământul Maicii Domnului” de la Unirea, cu prilejul Zilei Internaționale a Femeii

An de an, la începutul primăverii, pe lângă cunoscuta zi a Mărțișorului, este sărbătorită și Ziua Internațională a Femeii. Cu prilejul acesta, câțiva copilași din cadrul Centrului cultural-catehetic al Parohiei Ortodoxe Române Aiud III, elevi în clasa a III-a A, la Școala Gimnazială „Ovidiu Hulea” Aiud, coordonați de subsemnata și de părintele paroh Nicolae Aloman, au fost prezenți la Centrul social „Acoperământul Maicii Domnului” de la Unirea, unde au adus bucurie în sufletele vârstnicilor îngrijiți în cadrul acestei instituții.

Astfel, cei mici au susținut un scurt moment artistic constând în poezii și cântece dedicate celei mai dragi ființe, după care au dăruit tuturor beneficiarilor centrului felicitări realizate de mânuțele lor. În cadrul momentul de o sensibilitate aparte, în ochii doamnelor împovărate de ani și de suferință au apărut lacrimile bucuriei și ale împlinirii lăuntrice că nici în acest an nu au fost uitate de sărbătoarea dedicată lor. La final, elevii au fost răsplătiți cu dulciuri din partea părintelui Cosmin Gherasim, coordonatorul Centrului social, care, cu multă dăruire, este alături de persoanele vârstnice, implicându-se cu drag în îngrijirea lor.

La fel ca acțiunea din săptămâna precedentă, când micii școlari au adus bucurie în sufletele pacienților internați în Spitalul Municipal din Aiud, și activitatea aceasta dedicată Zilei Femeii face parte din proiectul „Urmarea lui Hristos – remediul suferinței și al bolii”, inițiat de parohia noastră în parteneriat cu Școala Gimnazială „Ovidiu Hulea” și cu Centrul rezidențial pentru persoane vârstnice „Acoperământul Maicii Domnului” Unirea, unde am fost prezenți.

Înscriindu-se în tematica Anului omagial și a Anului comemorativ privind îngrijirea bolnavilor, în urma acestei activități, cei mici au învățat că Biserica ne îndeamnă în permanență să cultivăm grija față de cei bolnavi, aflați în suferință, să practicăm și să experimentăm filantropia în societate, să îmbunătățim dialogul, apropierea și slujirea dintre oameni, dar și să ne implicăm cât mai activ în viața dinamică a Bisericii.

Înv. Luminița Manole

Share