Elevii din Șona au prezentat un recital de colinde la biserica parohială, de sărbătoarea Sfântului Nicolae

Miercuri, 6 decembrie 2023, elevii claselor a II-a, a III-a și a IV-a de la Școala Gimnazială din Șona au sărbătorit praznicul Sfântului Ierarh Nicolae prin prezența la slujbele oficiate la biserica „Adormirea Maicii Domnului” din localitate. Însoțiți de prof. Simona Matei, cadru didactic pentru disciplina Religie Ortodoxă, și de prof. înv. primar Daniela Răcuci și Ana-Maria Folea, tinerii au participat, încă de la orele dimineții, la Utrenie și la Dumnezeiasca Liturghie, împodobind locașul de închinare cu inocența specifică vârstei lor.

În cadrul slujbei, copiii au rostit Simbolul de credință și Rugăciunea Domnească, dar au acompaniat și strana în momentul colindelor. Părintele paroh Dorel Nergheș i-a primit cu multă bucurie pe micii școlari și a rostit un cuvânt de învățătură prin care le-a prezentat acestora viața Sfântului Ierarh Nicolae. Cu acest prilej, părintele paroh i-a îndemnat pe învățăcei să urmeze, în viața lor, pilda de bunătate și de milostenie a Sfântului Nicolae, fiind pregătiți mereu să sară în ajutorul celor lipsiți.

Totodată, la momentul chinonicului, tinerii au prezentat un scurt recital de colinde și poezii, spre bucuria credincioșilor prezenți. Evenimentul a fost pregătit încă din ajunul sărbătorii, la ceasul Vecerniei, când tinerii au răspuns invitației preotului paroh de a împodobi bradul din biserică, întâlnire mult așteptată care a devenit deja o tradiție. În jurul bradului, elevii au făcut o ultimă repetiție pentru recitalul din ziua praznicului Sfântului Nicolae. Drept răsplată, au primit daruri din partea părintelui, dar și invitația de a pregăti un scurt moment artistic și pentru marele praznic al Nașterii Domnului.

Share