Elevii Școlii Gimnaziale din Livezile, vizitați de părintele paroh în cadrul orei de Religie

În dimineața zilei de luni, 20 noiembrie 2023, i-am vizitat cu multă bucurie pe elevii Școlii Gimnaziale din localitatea Livezile. La invitația prof. Răzvan Fugaciu, cadru didactic pentru disciplina Religie, le-am vorbit tinerilor învățăcei ai ciclului primar despre însemnătatea spirituală a abstinenței alimentare, în contextul perioadei Postului Nașterii Mântuitorului nostru Iisus Hristos. De asemenea, făcând referire la Ziua Mondială a Bibliei, moment pe care l-am celebrat în urmă cu o săptămână, am punctat câteva aspecte esențiale privitoare la conținutul Vechiului și Noului Testament.

În continuarea discursului, la sugestia prof. Răzvan Fugaciu, am amintit despre semnificația milosteniei în această perioadă binecuvântată a Postului Crăciunului. Tot în acest sens, am accentuat importanța participării noastre la sfintele slujbe, cu precădere la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, evidențiind prin aceasta faptul că avem datoria de a mărturisi dreapta credință în fiecare clipă a traiului de zi cu zi. La final, în numele comunității parohiale, am oferit tinerilor elevi daruri și cărți de rugăciuni, în semn de binecuvântare și apreciere pentru rezultatele obținute la învățătură.

Acest moment de suflet a fost rânduit în cadrul parteneriatului educațional intitulat „Școala din tinda bisericii”, derulat pe parcursul ultimilor ani. Pe această cale, s-a urmărit sporirea și întărirea legăturilor existente între Parohia Ortodoxă Livezile, păstorită de către părintele Răzvan Petru Țârău, și Școala Gimnazială din Livezile, reprezentată de către prof. Maria Dumitra, directorul unității de învățământ.

Pr. paroh Răzvan Petru Țârău

Share