Elevii Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” au vestit bucuria Nașterii Domnului în parohia Reghin – Iernuțeni

Pe data de 10 decembrie 2023, în cadrul proiectului „Colindăm, Doamne, colind”, credincioșii parohiei Reghin – Iernuțeni au primit cu bucurie vestea Nașterii Domnului. Au interpretat colinde membrii Corului „Apulum” al Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” din Alba Iulia, coordonat de pr. prof. dr. Nicolae Topîrcean, și membrii Grupului vocal „Sfânta Ecaterina”, coordonat de pr. prof. dr. Claudiu-Dorin Chiorean. Vestea Nașterii Mântuitorului a fost adusă prin cântările corale pregătite cu multă dragoste de către tinerii seminariști și cântate cu măiestrie înaintea creștinilor prezenți la Sfânta Liturghie, în această zi de sărbătoare.

Într-un concert de colinde ascultăm texte înălţătoare, multe de origine folclorică, fermecătoare prin prospeţimea cu care înfăţişează un eveniment atât de copleşitor precum cel al venirii în lume a Fiului lui Dumnezeu. Cei care colindă şi noi, cei colindaţi, intrăm în aura tainică a sărbătoririi Naşterii lui Iisus Hristos ca o ceată care, în drumul spre Betleem, se va însoţi cu smerenie cu cetele îngerilor ce cântă „Slavă întru cei de sus lui Dumnezeu şi pe pământ pace, între oameni bunăvoire”. La final, părintele paroh a mulțumit tuturor celor implicați în organizarea concertului, corurilor participante și tuturor credincioșilor care au luat parte la eveniment.

Pr. prof. dr. Claudiu-Dorin Chiorean

Share