Episcopul Policarp Morușca, primul ierarh ortodox al românilor din diaspora, comemorat la Alba Iulia

Sâmbătă, 20 noiembrie 2021, la cripta ierarhilor din incinta Mănăstirii „Hristos Pantocrator” din Alba Iulia, a fost săvârșită o slujbă de pomenire pentru Episcopul Policarp Morușca, primul ierarh ortodox al românilor din diaspora.

În data de 20 noiembrie a.c., s-a organizat un eveniment deosebit în memoria primului ierarh ortodox al românilor din diaspora. Această comemorare a avut loc la cripta ierarhilor din incinta Mănăstirii „Hristos Pantocrator”. Evenimentul a fost organizat de ASCOR Alba Iulia în colaborare cu Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Alba Iuliei și se încadrează în tematica „Anului comemorativ al celor adormiți în Domnul; valoarea liturgică și culturală a cimitirelor”.

Episcopul Policarp Morușca este unul dintre ierarhii Bisericii Ortodoxe Române de al cărui nume se leagă începuturile misiunii în afara granițelor țării. În contextul declarării anului 2021 ca „An omagial al pastorației românilor din afara României”, se cuvine să ne amintim și să-i aducem un omagiu primului episcop ortodox român care și-a început misiunea arhierească în Statele Unite ale Americii, unde existau deja mai multe comunități de români, proveniți în special din Transilvania.

Share