Etapa zonală din protopopiatul Luduș a Concursului Național Catehetic „Biserica – Familia românilor de pretutindeni” a ajuns la final

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, duminică, 25 aprilie a.c., la biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Luduș, în ziua Praznicului Floriilor, a avut loc încheierea etapei zonale din protopopiatul Luduș a Concursului Național Catehetic „Biserica – Familia românilor de pretutindeni”.

La finalul Sfintei Liturghii a avut loc o expoziție de icoane pe sticlă cu vânzare, în scop filantropic, realizate de tinerii și elevii din Luduș, fondurile obținute fiind direcționate către beneficiarii Centrului de zi „Sfântul Mina” din Luduș.

În cuvântul adresat participanților părintele protopop Lucian Voșloban a mulțumit tuturor celor care s-au implicat în organizarea și derularea acestei etape a concursului: „Aducem mulțumită bunului Dumnezeu și tuturor elevilor participanți, cadrelor didactice și preoților implicați în ducerea la bun sfârșit a acestui proiect catehetic din protopopiatul Luduș. De asemenea, gândurile noastre de mulțumire și recunoștință se îndreaptă și către tinerii și preoții parohi din diaspora, respectiv din Spania, care sunt parteneri în acest demers, datorită cărora au putut fi create legături trainice între tinerii de aici și cei aflați departe de casă, dar apropiați prin Biserică”.

În cadrul Concursului au fost înscrise lucrări și proiecte realizate și derulate de tinerii din Centrele catehetice ale parohiilor Luduș II, Luduș IV, Iernut II, Sărmașu, Zau de Câmpie, Valea Largă și Șeulia de Mureș, care au vizat o largă paletă spirituală, cultural-artistică și filantropică. Astfel, au fost realizate o serie de picturi pe sticlă, desene cu teme religioase, obiecte decorative și de artizanat specifice sărbătorii Învierii Domnului, pricesne și poezii religioase.

 

Dorin Grama

Share