Eveniment cultural-duhovnicesc la biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” din Reghin

În data de 13 iunie a.c., în biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” din Reghin, părintele Răzvan Brudiu a susținut meditația cu tema „Fără Duhul Cel Sfânt, misiunea rămâne o simplă propagandă”, după care a avut loc prezentarea cărții „Dialoguri cu sens în timpuri pandemice”.

Luni, 13 iunie 2022, în a doua zi de Rusalii, Parohia Ortodoxă „Sfântul Ioan Botezătorul” din Reghin a fost gazda unui eveniment cultural-duhovnicesc de excepție. La invitația părintelui paroh Vasile Gherman, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a fost oficiată, în biserica parohială, împreună cu părintele profesor Răzvan Brudiu, titularul catedrei de Misiologie Ortodoxă din cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia. În cadrul slujbei, invitatul special a susținut meditația cu tema „Fără Duhul Cel Sfânt, misiunea rămâne o simplă propagandă”.

Totodată, la finalul Sfintei Liturghii, în prezența credincioșilor prezenți, a avut loc prezentarea  volumului colectiv „Dialoguri cu sens în timpuri pandemice”, lucrare editată de părintele arhidiacon Răzvan Brudiu și apărută la Editura Reîntregirea în anul 2021. Expunerea a fost realizată de părintele Andrei Crișan, preot al parohiei Miercurea Nirajului, care a subliniat valoarea acestei apariții editoriale, ca un veritabil suport misionar pentru întărirea în credință a tuturor credincioșilor.

Volumul „Dialoguri cu sens în timpuri pandemice” cuprinde 17 interviuri realizate la Radio Reîntregirea de preoți, profesori și oameni de cultură din Eparhia Alba Iuliei în cadrul emisiunii cu același nume, în perioada aprilie-iunie 2020. Desfășurate la inițiativa Biroului de Presă al Arhiepiscopiei Alba Iuliei, în parteneriat cu ASCOR Alba Iulia, și derulate sub genericul „Dialoguri cu sens”, întâlnirile din mediul virtual au abordat diferite teme de actualitate care frământă societatea contemporană.

Share