Eveniment inedit desfășurat în Parohia Ortodoxă Reghin-Iernuțeni

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, sărbătoarea Sfinților Arhangheli Mihail și Gavril a adus momente de aleasă bucurie în parohia Reghin-Iernuțeni, unde a fost oficiată Sfânta Liturghie într-un sobor de 19 slujitori. Evenimentul a fost organizat cu ocazia hramului istoric al parohiei, dar și pentru a-l sărbători pe părintele Vasile Chiorean, la împlinirea a 50 de ani de slujire preoțească.

Cu această ocazie, soborul clericilor a fost format din cei care au făcut parte din comunitatea ortodoxă din parohia Reghin-Iernuțeni și au devenit, de-a lungul timpului, slujitori și propovăduitori ai Evangheliei lui Hristos. Părintele protopop Valentin Vârva, prezent la acest moment aniversar deosebit, a adresat cuvinte de apreciere pentru misiunea frumoasă și jertfelnică a părintelui Vasile, oferindu-i în dar o icoană.

De asemenea, părintele paroh prof. dr. Claudiu-Dorin Chiorean a mulțumit celor prezenți pentru strădania de a fi părtași la un astfel de moment festiv și de suflet în viața unui preot. Apoi a oferit părintelui Vasile Chiorean o cruce pectorală, din partea comunității păstorite de părintele Vasile-Cătălin Chiorean, a celor din parohia Reghin-Iernuțeni, precum și din partea părinților slujitori prezenți, în semn de prețuire și recunoștință.

Cu toții aducem mulțumire părintelui Vasile pentru munca depusă în toți acești ani cu credincioșii, tineri și vârstnici. Dorim ca Tatăl Ceresc, Care l-a chemat la sfânta treaptă a preoției, să fie mângâierea și încurajarea, bucuria și fericirea supremă în lucrarea vieții părintelui Vasile și pe viitor, lucrare pentru care îi dorim putere, sănătate, bucurie și perseverență, alături de binecuvântarea cerească.

La final, sărbătoritul a mulțumit, în primul rând, Bunului Dumnezeu, dar și tuturor celor care au fost prezenți în viața sa și l-au ajutat în misiunea preoțească, în decursul celor cinci decenii de slujire.

 

Pr. prof. dr. Claudiu-Dorin Chiorean

 

Share