Excursie cu tinerii mureșeni, desfășurată la Sibiu şi Valea Avrigului

Marţi, 30 iulie a.c., 15 tineri din municipiile Târgu Mureş, Reghin şi Târnăveni au efectuat o excursie la Sibiu și pe Valea Avrigului. Organizată de Departamentul de tineret și Biroul de cateheză al Arhiepiscopiei Alba Iuliei, prin Structura de tineret pentru județul Mureş, excursia a constituit un prilej de recreere și relaxare – după un an școlar solicitant –, de socializare și cunoaștere, dar și de apropiere de Dumnezeu, în cadrul căreia s-au împletit în mod armonios activitățile recreativ-educative cu cele duhovnicești – rugăciunea și aprofundarea învățăturii ortodoxe.

Ziua a debutat cu o rugăciune rostită în Catedrala Mitropolitană din Sibiu, unde micii creștini s-au închinat la moaștele Sfântului Ierarh Andrei Șaguna și I-au mulțumit lui Dumnezeu pentru tot sprijinul și darurile acordate pe parcursul anului școlar pe care recent l-au încheiat, rugându-L să le fie în continuare alături și să-i ocrotească, atât pe ei, cât și pe cei dragi. În continuare, aceștia au efectuat o scurtă promenadă în Piața Sfatului, iar de la ultimul nivel al Turnului Sfatului, simbolul municipiului Sibiu, după parcurgerea celor 141 de trepte ale acestuia, au putut admira splendida panoramă asupra orașului vechi. De asemenea, aceștia au vizitat Piața Mare, precum și faimosul Pod al minciunilor, cel mai vechi pod de fontă încă funcțional de pe teritoriul României, construcție care ascunde multe legende și mituri.

Itinerariul a continuat cu Valea Avrigului, unde tinerii au trăit momente unice, bucurându-se pe deplin de vizitarea „Brambura Park”, cu fascinanta Casă Întoarsă, o casă construită cu acoperișul ca temelie și cu temelia pe post de acoperiș, cu toate piesele de mobilier și decor amplasate cu susul în jos, precum și de Povestea Calendarului, un parc tematic ce arată ca un orășel în miniatură, cu 12 case unice reprezentând fiecare lună a anului. Ziua s-a încheiat cu participarea la slujba Vecerniei, la Mănăstirea „Brâncoveanu” de la Sâmbăta de Sus, ctitorie a domnitorului Constantin Brâncoveanu, așezământ monahal în care au viețuit mari duhovnici, părintele Arsenie Boca, a cărui canonizare a fost recent aprobată de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, și părintele Teofil Părăian, cunoscut ca părintele duhovnicesc al bucuriei și al tinerilor.

Pr. Silviu Jimborean
Inspector de tineret pentru județul Mureș

Share