Expoziţia cu lucrări ale copiilor intitulată „Rugăciunea mea curată”, la biserica „Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Aiud

Parohia Ortodoxă Aiud III, în parteneriat cu Școala Gimnazială „Ovidiu Hulea” din municipiul Aiud, a organizat mai multe activități menite să evidențieze importanța Anului omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului.

În perioada Postului Mare, la biserica „Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Aiud, a continuat proiectul intitulat „Rugăciunea – dialogul meu cu Dumnezeu”. În urma acordului de parteneriat încheiat între Parohia Ortodoxă Aiud III și Școala Gimnazială „Ovidiu Hulea”, au avut loc mai multe activități menite să evidențieze importanța Anului omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului. Una dintre acestea s-a desfășurat în ultima săptămână a lunii martie, fiind, practic o recunoaștere sau o încununare a muncii copiilor care, coordonați de înv. Luminița Manole au realizat desene în aucuarelă sau creion la precedentele activități.

În prezența enoriașilor, a avut loc o veritabilă oră de religie, în care elevii s-au dovedit pregătiți și dezinvolți, răspunzând tuturor întrebărilor adresate de coordonatorii proiectului. Mai mult, au rostit rugăciuni, au extras învățături folositoare din diferite pilde și povestiri, după care și-au prezentat lucrările realizate cu mult drag, care au fost expuse și admirate de către credincioșii parohiei. De asemenea, la întâlnire a fost prezent și părintele pensionar Ioan Aloman, care le-a vorbit celor mici, pe înțelesul lor, despre rugăciune, despre dragostea lui Dumnezeu și despre purtarea de grijă a îngerului păzitor.

La final, ca răsplată pentru truda lor, dar și pentru bucuria de a fi în mijlocul enoriașilor noștri, cei mici au primit dulciuri și cărți de rugăciuni pentru copii, din care vor citi seară de seară, mai conștienți de acum de rolul rugăciunii în viața lor.

 

As. soc. Alexandra Aloman

Share