Expoziția „Generații”, organizată la Centrul de zi „Sfântul Serafim de Sarov” din Războieni-Cetate

Expoziția „Generații”, organizată la Centrul de zi „Sfântul Serafim de Sarov” din Războieni-Cetate, a fost vernisată miercuri, 7 iulie 2021, la Casa de Cultură „Ion Sângerean” din Ocna Mureș, începând cu ora 10.00. În 2021, proiectul s-a derulat pentru a doua oară, Centrul de zi din Războieni fiind partener al Fundației Regale Margareta a României. Expoziția de fotografii se dorește a fi o invitație spre a realiza munca depusă de voluntarii seniori în acest proiect, alături de copii.

După deschiderea oficială a activității, realizată de părintele Filimon Lucian Șușu, președintele filialei „Filantropia Ortodoxă” din Războieni, și coordonatorul Așezământului „Sfântul Serafim de Sarov” din Războieni, prof. Elena Cărunta a prezentat formatul proiectului în cluburi cu activități tematice, după cum s-a și derulat. Fiecare senior voluntar s-a așezat în dreptul fotografiei ce îi reprezenta activitatea cu copiii și a vorbit despre motivația proprie de a fi voluntar, de a se împrieteni cu copiii din Centru, de a le împărtăși din experiența sa de viață, de a le oferi sprijin la efectuarea temelor și, în fond, bucuria de a trăi în mod util.

Prezent la deschiderea expoziției, viceprimarul orașului Ocna Mureș, Paul Podariu, a apreciat valoarea legăturii din plan emoțional dintre seniori și copii. Totodată, și-a exprimat respectul pe care-l poartă seniorilor implicați în acest proiect, dar și importanța și rolul pe care fiecare generație îl are în crearea unei societăți sustenabile. Apoi, copiii prezenți au susținut un moment artistic, încântându-i pe cei prezenți. La cocktailul care a urmat, seniorii au relaționat cu cei prezenți, bucurându-se de eveniment, de întâlnirea cu oficialitățile, cu invitații și cu întreg personalul Centrului de zi.

Fotografiile au fost realizate prin grija Fundației Regale Margareta a României. La expoziție au fost prezenți: reprezentantul Primăriei orașului Ocna Mureș, în persoana viceprimarului, reprezentantul Serviciului Public de Asistență Socială Ocna Mureș, Directorul Clubului copiilor, Directorul adjunct al Școlii „Lucian Blaga”, reprezentantul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba, Directorul Casei de Cultură a orașului, preoți, profesori, sponsori, dar și alți invitați, care au apreciat munca echipei din Centrul de copii. Expoziția rămâne deschisă încă 10 zile pentru cei care vor să o viziteze.

 

Pr. Filimon Lucian Șușu

Share