Timp de două săptămâni, începând cu data de 6 iulie 2021, la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia, va avea loc expoziția intitulată „Chipuri din temnița Aiudului. Memoria iconică a închisorilor comuniste”. În cadrul evenimentului vor putea fi admirate lucrările realizate de către artistul plastic Aida Șușter-Boțan, care expun portretele în creion sau pastel ale unor personalități care au marcat spiritualitatea și societatea românească în secolul XX și în primii ani ai secolului XXI.
Marți, 6 iulie a.c., în Cetatea Marii Uniri, va avea loc expoziția intitulată „Chipuri din temnița Aiudului. Memoria iconică a închisorilor comuniste”. Evenimentul, organizat de către Consiliul Județean Alba și Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia, se va desfășura începând cu ora 14.00, în spațiul expozițional (etajul II) din incinta Muzeului Național al Unirii. În cadrul expoziției – care va dura timp de două săptămâni – vor putea fi admirate lucrările realizate de către artistul plastic Aida Șușter-Boțan, a cărei creație deosebită se încadrează în sfera dedicată recuperării memoriei rezistenței anticomuniste.
Expoziția înfățișează portretele în creion sau pastel ale unor personalități care au marcat spiritualitatea și societatea românească în secolul XX și în primii ani ai secolului XXI. Printre lucrările care vor fi expuse la Muzeul Național al Unirii se numără cele dedicate lui Bartolomeu Anania, Constantin Galeriu, Nicolae Steinhardt, Vasile Voiculescu sau Radu Gyr. Astfel, expoziția artistului plastic Aida Șușter-Boțan se alătură celorlalte demersuri culturale privind reliefarea și actualizarea memoriei rezistenței anticomuniste, alături de literatura de detenție, creațiile cinematografice sau cercetarea istorică.