Festivalul-concurs de colinde „Colindăm, Doamne, colind” pentru preșcolari, găzduit de biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Târgu Mureș

Joi, 14 decembrie a.c., la Târgu Mureș a avut loc festivalul-concurs de colinde intitulat „Colindăm, Doamne, colind”. Aflat la cea de-a XIV-a ediție consecutivă, evenimentul organizat de Grădinița cu Program Prelungit nr. 6 din Târgu Mureș, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Mureș, Primăria Municipiului Târgu Mureș și cu sprijinul Bisericii Ortodoxe „Adormirea Maicii Domnului” din cartierul Unirii, municipiul Târgu Mureș, face parte din Calendarul activităților educative județene Mureș (poziția 5). Bucuria Nașterii Domnului, straiele de sărbătoare, entuziasmul copiilor și al educatoarelor au făcut ca evenimentul să își atingă pe deplin obiectivul, acela de a le transmite copiilor tradițiile și obiceiurile de Crăciun, dar și de a mărturisi cu bucurie dragostea față de cea mai mare sărbătoare creștină a finalului de an.

Festivalul, coordonat de prof. Raluca Matei, director al Grădiniței cu Program Prelungit nr. 6 din Târgu Mureș, și de prof. Maria Ramona Gros, Inspector școlar pentru educație timpurie (secția română) în cadrul ISJ Mureș, a înregistrat 10 grupuri vocale de preșcolari, de la grădinițe din municipiile Târgu Mureș, Reghin și Sighișoara. Colindele intonate atât de frumos de glasurile cristaline ale preșcolarilor, pregătiți cu măiestrie de doamnele educatoare, au adus multă emoție și bucurie pe chipurile publicului prezent, format din părinți, bunici, dornici de a-și alinta sufletele cu inocența și puritatea cântărilor, dar și a „interpreților”.

La final, gazdele evenimentului, slujitorii bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din Târgu Mureș, părintele Silviu Jimborean, paroh al Parohiei Târgu Mureș XI și inspector de tineret pentru județul Mureș în cadrul Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Alba Iuliei, și părintele Vasile Ilieș, paroh al Parohiei Târgu Mureș IV, au adresat organizatorilor și participanților cuvinte de felicitare și recunoștință pentru nobila misiune pe care și-au asumat-o, aceea de a transmite colindul străbun, în forma sa autentică, din generație în generație.

Share