Festivalul-concurs „Hristos Se naște, măriți-L!”, găzduit de Catedrala „Învierea Domnului” din Târgu Mureș

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, în seara zilei de 12 decembrie 2023, la Catedrala „Învierea Domnului” din Târgu Mureș, s-a desfășurat cea de a IX-a ediție a Festivalului-concurs „Hristos Se naște, măriți-L!” înscris în CAER (Calendarul Activităților Educative Regionale) 2023. Acest festival reprezintă o uniune a tradițiilor muzicale, unde melodiile creștine de Crăciun devin limbajul universal al comunității. Fiecare colind aduce cu el povestea proprie, îmbinând aspecte religioase, sentimente de generozitate și recunoștință, sau pur și simplu bucuria venirii în lume a Mântuitorului.

Au participat 300 de elevi de la școlile și liceele din Târgu Mureș, fiind coordonați de profesorii de religie și muzică ale căror voci cerești au cântat laude pentru Nașterea Pruncului Iisus, vestind vestea cea bună a bucuriei și mântuirii.

Festivalul a fost organizat de Inspectoratul Școlar Județean Mureș reprezentat de doamnna inspector general Paula-Maria Dărăban, a părintelui inspector dr. profesor Claudiu-Dorin Chiorean, Școala Gimnazială „Alexandru Ceușianu” Reghin, Arhiepiscopia Ortodoxă Română Alba Iulia și Protopopiatul Ortodox Român Târgu Mureș.

Mulțumim gazdelor noastre pentru implicarea în buna desfășurare a acestui eveniment și în special părintelui protopop Iacob Răzvan Șulea.

Profesori: Mureșanu Ilinca și Bexa Alina

Share